Megszokhattuk, hogy a legendás Man TT elhalmoz minket izgalmas futamokkal, ám az idei viadal, ha lehet, még hihetetlenebb csatákat hozott. A legnagyobb szenzációt természetesen Michael Dunlop szolgáltatta, aki immáron 29-szeres TT-győztes lett, ráadásul éppen nagybátyja, Joey Dunlop korábbi rekordját döntötte meg az idei versenyen.

Michael Dunlop 29. alkalommal nyert a TT-n

Ráadásul itt még nem volt vége az összecsapásoknak, ugyanis következett a Senior TT, ahol Dunlop szintén pályára lépett. A rajtrácson ott állt az a Davey Todd (BMW), aki ezúttal is sikerre éhesen lépett pályára. Az első körben még úgy tűnt, hogy Dunlop, Hickman és Todd között dőlhet el a győzelem sorsa, ám Dunlop műszaki hiba miatt feladta a versenyt, míg Hickman a második körben esett ki. Ezután már senki nem tudta megszorongatni a BMW színeiben induló Toddot, így a brit pilótát – Josh Brooks és Dean Harrison előtt – elsőként intették le a négykörös futam végén.

A multikamerás videó sikeresen visszaadja, milyen szürreális élmény a házfalaktól centikre elsuhanni, és hogy milyen kiélezett is a verseny a híres-hírhedt TT 60,7 kilométer hosszú aszfaltcsíkján.