· 2017. április 18. 20

Extrém teszten faggatták a védőfelszereléseket

Mennyit bír egy bőrruha?

Mennyivel kell menni ahhoz, hogy több száz métert csússz utána? Bármi is legyen a megfejtés, nyakig beöltözve biztonságban leszel - ez derül ki a Harada 1 sajátos tesztjéből.
Bevállalós produkciót vett filmre az OverSteer photography: egy motorost húztak az aszfalton, hogy ezzel utánozzák a balesetek jellemző következményeit:
Erre különösen igaz a szokásos figyelmeztetés: otthon ne próbáld ki!
Arra voltak kíváncsiak, mennyi idő után adja fel a profi öltözet a harcot, azaz egy esést követően hány méteren át élvez teljes biztonságot a motoros. Nos, az ARMR Harada 1 öltözet nem okozott csalódást: a 15-20 másodperces, folyamatos igénybevétel sem ütött lyukat rajta. A fanyalgók persze rögtön hozzáteszik, hogy a tempó is mérsékelt volt, de itt nem a sebességen, hanem a hosszan tartó csúszáson van a hangsúly. Elvégre egy 100-110-zel eleső pilóta is megáll az aszfalton 10-20 másodperc után, vagyis az időtartam stimmel, és a lényeg, hogy ép bőrrel megúszható a kaland, már ha nem ütközésről, hanem a klipben is látható „sima” csúszásról van szó. Igazán tanulságos lett volna egy hasonló tömegű próbababával, farmerban és pólóban megismételni a kalandot - a látvány valószínűleg többet ért volna minden baleset-megelőzési kiadványnál..