Immáron ötödik alkalommal látja vendégül a sportmotorosokat az RR Days névre keresztelt pályanap, melyre május 18-19-én kerül sor a tradicionális, brnói helyszínen. A motorosok saját gépükkel vehetnek részt az RR Days-en, ugyanakkor kipróbálhatják az idei BMW S 1000 RR-t, illetve pályára léphetnek az AMA Superbike bajnokával, Troy Corserrel.

brno-palyanap-troycorserrel-8152
A jelentkezők a pályázás mellett megkaparinthatják az új BMW S 1000 RR-t is egy húszperces etap erejéig

Hagyománnyá érett rendezvény

„Négy évvel ezelőtt, az első RR Days-en magunk sem gondoltuk, hogy az esemény ekkora és ilyen pozitív visszhangot kap” – mondta Zámbó Balázs, az RR Days főszervezője. „A résztvevők visszajelzései alapján folyamatosan dolgozunk azon, hogy még színvonalasabb programokat kínáljunk. Idén a legfontosabb változás, hogy ez a regionális motoros pályanap a tíz helyszínből álló BMW Motorrad Track Days eseménysorozat részévé vált és Troy Corser is mindkét nap aktívan jelen lesz. Szerencsére minden évben számos magyar motorossal is találkozom Brnóban, reméljük, idén még többen látogatnak el a pályanapra.”

A tavalyi pályázás összefoglalója

Az egynapos részvételi díj 170 euró, de elővételben 159-ért is hozzájuthatnak a motorosok, míg a kétnapos kaland - szintén a foglalás időpontjától függően - 295 vagy 320 euró. Ezért a pilóták 5x20 percre léphetnek pályára saját motorral, valamint egy húszperces etapra megkapják az S 1000 RR-t is. Mindemellett az egész napos ellátást (reggeli, ebéd és az első nap végén vacsora), frissítő italokat és az időmérést is tartalmazza az összeg.
brno-palyanap-troycorserrel-8153
A részvétel feltétele a regisztráció, illetve a megfelelő motorosöltözet és bukósisak
A részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj megfizetéséhez kötött, a versenypályára kizárólag megfelelő motoros ruházatban lehet felhajtani. A szervezők dupla-D csatos zárt bukósisakot, egyrészes, protektoros bőrruhát, bőrkesztyűt és megfelelő védelmet nyújtó csizmát javasolnak, de saját felelősségre a normál bukósisakot, a megfelelő protektorokkal ellátott motoros dzsekit és nadrágot is elfogadják. Az érdeklődők az RR Days hivatalos honlapján adhatják le jelentkezésüket.