Már 2019-ben született egy belga tanulmány arról, hogy elrendeljék-e a motorkerékpárok és robogók teljes kitiltását a fővárosból. Nos, úgy tűnik, a tervből mára kézzelfogható valóság lett, ugyanis 2028-ban, azaz alig hét év múlva már egyáltalán nem használhatnak benzines robogókat a város utcáin, de ez csak a kezdet, ugyanis 15 éven belül nemes egyszerűséggel kitiltanak minden benzines és dízel járművet, beleértve a motorkerékpárokat is.

brusszel-kitiltja-a-benzines-motorokat
Érdekesség, hogy dízelüzemű motorkerékpárok most sem közlekedhetnek Brüsszel utcáin, bár ez aligha érint túl sok embert...

Persze ehhez fejleszteni kell az infrastruktúrát is, ezért most arról döntöttek, hogy 22 ezer töltőállomást építenek Belgiumban 2035-ig, hogy kiszolgálják a benzines és dízel járműveket leváltó, tisztán elektromos üzemű autókat, motorokat.

A sors fintora, hogy éppen Belgium járt élen 10-15 évvel ezelőtt a motorozás népszerűsítésében, sőt tanulmányok is születtek, hogy milyen hatékonyak a benzines robogók és motorkerékpárok a torlódások felszámolásában.

Kérdés, hogy milyen gyorsan váltanak át az emberek a hagyományos robogókról elektromos modellekre, hiszen ha motor helyett autóba ülnek, akkor hiába csökken a károsanyag-kibocsátás – a hosszabb torlódások miatt nehezebb lesz közlekedni a belga fővárosban.