Múlt hétvégén került megrendezésre a 2020-as csonka év Utánpótlás és Supermoto Kupa soron következő futama Visontán. A szombati nap ismét teljes egészében a szabadedzésekről szólt, míg a vasárnap a hivatalos program zajlott.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27038

A szokásoknak megfelelően két szabadedzés, egy időmérő és két verseny várt minden kategóriára, kivéve a szupermotóversenyzőket, akik három látvnyos összecsapással kedveskedtek a nézőknek.

CEM Cup és Supermoto Kupa Visontán

Kronológiai sorrendben haladva ismét a szeniorok kezdték a napot a CBR125-ös kategóriával. Petre Attila az időmérőn már a leggyorsabb köröket futotta a mezőnyben, megszerezte a pole-t, s a két futamon hozta is a papírformát. Második helyen Dr. Pásztor László végzett, míg a dobogó harmadik fokát Siket Csaba bérelte ki erre a hétvégére.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27037

Második kategóriaként a szupermotós legények léptek a pályára, mivel nekik három futamon kellett helytállniuk, és így tudnak pihenni egy keveset a harmadik összecsapás előtt. Ez a kategória mindig tartogat izgalmakat, hiszen a 'motósok használják a Black Star Speedway aszfaltcsíkja mellett az off-road szakaszt is, ami a por mellett meglepetést is rejtegetett ezúttal. Az időmérőn Ónodi Dániel, Surányi Balázs és Ádám Mihály sorrend alakult ki a 11 fős mezőny élén, így várták az első rajtot.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27039

Az első két összecsapáson Ádám Mihály hamar felzárkózott Ónodi mögé, és kétszer másodikként ért célba Surányi előtt. A harmadik futamon azonban az off-road rész megtréfálta és egy kisebb esés lett belőle, amivel visszaesett a mezőnyben. Azonnal felpattant és gyors felzárkózásba kezdett, ami jól is sikerült neki, de a stabilan motorozó első két helyezettet már nem tudta utolérni, így Ónodi a harmadik futamgyőzelmet is zsebre vágta, míg Surányi a hibát kihasználva a második helyen, Ádám Mihály előtt végzett a harmadik menetben.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27040

A PitBike Motard kategória több géposztályból áll össze, s közülük a legerősebb, 160-as motorokon ülők már az időmérőn sejtették, hogy izgalmas futamokra és kemény csatákra készülhetnek. Ezt meg is valósították, hiszen Kolarovszki Mór és Kovács Zoltán fej-fej mellett egymást és a lekörözötteket előzgetve borzolták a kedélyeket.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27041

Kolarovszki Mór már az időmérőn magasra tette a mércét a pole pozíciós 55,9-es idejével, ám sajnos a futamokon a szerencse elpártolt tőle, és nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt eltervezte. Kovács Zoltán ezt kihasználta, és Mórt maga mögött tudta tartani, no meg ezzel nyerte mindkét futamot.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27042

Kolarovszki Mórnak meg kellett elégednie a verseny, a hétvége és a 2020-as szezon - kategóriában elért - leggyorsabb köridejének birtoklásával. Tehetségét és tempóját remekül jellemzi, hogy a második versenyen még az időmérős rekordot is megdöntötte (!), és 55,2 másodperc alatt száguldott végig a kimondottan technikás visontai körön. A harmadik helyen mindkét futamon Barta Kristóf végzett.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27043

A futamon belüli másik kategóriában, a 140-es motorok között a leggyorsabb az időmérőtől kezdve Mészáros Roland volt, amit mindkét futamon tartott is, és rajt-cél győzelemmel a legtöbb pontot gyűjtötte. Második helyen kétszer is Szilágyi Milán, míg a harmadikon Kolarovszki Adél végzett. A 110-esek között a két futam összesítésében első helyen Barta Korina, másodikon Bereczki Dávid, míg harmadikon Levánszky Ádám végzett.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27044

Az egyik legizgalmasabb versenyt a legkisebbektől vártuk, hiszen a 12 fős PW mezőnyben az első három helyezett egy másodpercen belül motorozott már az időmérőn is. Ezen a szokáson és győzni akaráson a versenyeken sem változtattak, így aztán az első hely sorsa még az utolsó kör kezdetén is nyitott volt... Az első futamon végül Mohai Márk jött ki győztesen Hernádi Gergő és Kalmár Zalán előtt. A második versenyen fokozták az izgalmakat és folyamatos helycserékkel végül Hernádi Gergő, Kalmár Zalán és Mohai Márk sorrendben haladtak át a célvonalon.

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27046

A Supermotónak még egy záró hétvégéje hátravan 26-27-én, azaz most hétvégén az Euroringen, azonban a CEM Cup PW50, CBR125 és PitBike géposztályának ez volt a zárófutam 2020-ra. Az év végi értékelés díjait is megkapták a srácok és leányok ezen a napon, aminek a végeredménye a következőképpen alakult:

cem-cup-motoros-utanpotlas-supermoto-verseny-2020-27045

CEM Cup - PW50 - Végeredmény:

1. Mohai Márk

2. Kalmár Zalán

3. Szklenár Milán

PitBike Motard 160

1. Kovács Zoltán

2. Barta Kristóf

3. Szilágyi Krisztián

PitBike Motard 140

1. Kolarovszki Adél

2. Mészáros Roland

3. Szilágyi Milán

MiniMotard 110

1. Berecki Dávid

2. Levánszky Ádám

3. Barta Korina

CBR125

1. Petre Attila

2. Siket Csaba

3. Dr. Pásztor László