A nehéz körülmények dacára már a CEM Cup harmadik, míg a Supermoto Nyílt Nemzeti Kupa második fordulója zajlott a hétvégén a Black Star Speedway Visonta versenypályán. Az első fordulón az időjárás próbára tette a versenyzőket, hiszen esős futamokon kellett teljesíteniük a hétvége nagy részét a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26746
A CBR125 kategória dobogója

A CEM Cup PW géposztályának második fordulója Szlovákiában került megrendezésre, ahol sajnos az időjárás szó szerint elmosta a legfiatalabbak versenyét, így az értékelhetetlen lett. Ám az elmúlt hétvégén végre megkegyelmeztek az égiek, és verőfényes napsütésben, augusztusi melegben sikerült versenyezni.

CEM Cup és Supermoto Kupa Visontán

Négy kategóriában zajlottak a hétvége eseményei, mégpedig a legkisebbektől, egészen a szenior korosztályig. Az idősebb hobbisták a CBR125 kategóriában mérettethették meg magukat, de persze a Supermoto Kupa is 14 év fölött nyújtott lehetőséget a versenyezni vágyóknak, míg a gyerekek két csoportban léptek pályára a PitBike Motard géposztályban, ahol hengerűrtartalom alapján osztják több részre a csapatot. Végül pedig jöttek a legkisebbek, akik a PW motard 50-es géposztályban bontogathatták szárnyaikat.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26756
Díjátadón a Supermoto versenyzői

A Chrobák Motorsport Egyesület az utánpótlás kategóriában ezúton is szép számmal képviseltette magát. A PW géposztályban kilenc versenyző, míg a nagyobbaknál további két pilóta harcolt a dobogóért.

Legelsőként a CBR125-ös motorok futama kezdődött – vasárnap két szabadedzés, egy időmérő, majd két futam szerepelt a hivatalos menetrendben. A hétvége mindkét futamán azonos volt a befutó sorrendje, ahol a dobogó harmadik fokát Kulcsár László, a másodikat Dr. Pásztor László, míg a győzelmet Petre Attila Zoltán szerezte meg.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26747
Íme, a Chrobák-csapat!

Kronológiai sorrendben a Supermoto kategória következett, ahol a srácoknak a többiekkel ellentétben a pálya off-road szakaszát is teljesíteni kellett, illetve kettő helyett három futamuk zajlott a hétvégén. Nem is maradtunk izgalmak nélkül: látványos, izgalmas versenyeket produkáltak az off-road szakasszal tarkított pályán. A dobogó első két fokáért Ónodi Dániel és Ádám Mihály harcolt, s nagy csatákban végül Ónodi 2:1 arányú győzelemmel az összesítésben kiérdemelten állhatott a pódium tetejére. Ádám Mihály az ezüstöt vehette át, míg a dobogó harmadik fokát mindhárom futamon Surányi Balázs sajátította ki magának.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26748
A Minimotard 110 pódiuma

A szupermotós srácokat már a kisebbek követték a Pitbike Motard kategória gépeivel. Itt egyben ugyan, de négy különböző teljesítményszintű motorral versenyeznek a fiatalok. A legkisebb teljesítményű géppel a kihívó nélkül Lukács Tamás indult.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26755
A győztes Kolarovszki Mór és a Supermotard 160 mezőnye

Tomi a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzője, és itt egy kölcsönmotorral, edzés gyanánt lépett pályára, hiszen a saját motorjának ezen a hétvégén nem volt kategóriája. A Minimotard 110-es géposztályban Levánszky Ádám, Bereczki Dávid és Barta Korina sorrend alakult ki a két futam összesítésében.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26749
A PW50-es csemeték

A Supermotard140 géposztályban már méretben is és erőben nagyobb motorokon ülnek a fiatalok. A dobogót az összesítésben Mészáros Roland első, Szilágyi Milán második és Kolarovszki Adél harmadik helyével sajátította ki magának.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26750
Harc a PW50 kategória első helyéért

A legerősebb motorokon ülők között – a Supermotard 160-as géposztályban – ezen a hétvégén a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzője, Kolarovszki Mór bizonyult a leggyorsabbnak mindkét futamon. Másodikként Kovács Zoltán, majd szorosan a nyomában Barta Kristóf ért célba a versenyeken.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26751

A sorban utolsónak következtek a legkisebbek a PW50-es motorokkal, s mi tagadás, izgalmas futamokkal sikerült a szülők és nézők pulzusszámát egyaránt magasra emelni. Az élbolyban motorozók felnőttek számára is megirigyelendő versenyeket mutattak be mindkét futamon, folyamatosan a határon motorozva, nem akármilyen élménnyel megajándékozva a nézőket.

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26752

Az élen két srác, nevezetesen Mohai Márk és Kalmár Zalán borzolta a kedélyeket és 1:1 arányban nyerte a futamokat. Az összesített értékelésben azonban nem állhatnak egy helyre ketten, így Márk állt a dobogó tetejére, mert ő nyerte a második futamot. A második helyért járó díjat Zalán vehette át, míg a dobogó harmadik fokára Szklenár Milán ugrott a díjátadón. (A futam további helyezettjei: 4. Dézsi Miklós, 5. Halmos Klaudia, 6. Veres András, 7. Péceli Dávid, 8. Lukács Lilianna , 9. Vincze Máté, 10. Havasi Balázs, 11. Hernádi Gergő, 12. Fazekas Péter)

cem-kupa-es-supermoto-visontan-26754

– Úgy gondolom minden szülő büszke lehet gyermekére, hiszen szép versenyeket láthattunk. Külön öröm számomra, hogy a legkisebb géposztályban ennyien vannak, hiszen belőlük lehet tovább építeni a magyar utánpótlást. Gratulálok minden versenyzőnek és köszönjük a nézők megtisztelő jelenlétét. Folytatás az idei záró futammal szeptember 20-án ugyanitt, Visontán, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk – foglalta össze a hétvégét a csapatfőnök, Chrobák János.