Miután Európában és Magyarországon is egyre népszerűbb a CFMoto, a cég készen áll meghódítani az Egyesült Államokat is. Ráadásul egy nem mindennapi megjelenésű sportmotort választott, hogy azzal nyűgözze le a tengerentúli vevőket.

Érkezik a KTM erőforrás köré épített SR-C21?

Egyelőre csak annyit tudunk az EICMA-n is látható prototípusról, hogy az A2-es kategóriát erősíti, idomzata soros, kéthengeres, ötszázas erőforrást rejt, ami meglepetésre megegyezhet a KTM új modellcsaládjának „490-es” hajtóművével.

cfmoto-500-sr-c21
Az Öhlins felfüggesztés, a radiálisan rögzített Brembo féknyereg és a Pirelli Supercorsa abroncsok arra utalnak, hogy nem egy alsópolcos gép lesz az SR-C21

Persze ismerve a márka kínálatát, nem is olyan meglepő a KTM és a CFMoto frigye, hiszen a kedvező árú 650MT mellett érkező új kalandmotor, a 800MT is a KTM sorkettes erőforrását kapta. Mi több, a gyár új luxustúramotorjában is osztrák szív dobog, ugyanis az 1250TR a Duke hajtóműve köré épül.

cfmoto-500-sr-c21
Együtt a KTM-mel: a CFMoto 800 MT-ben is az osztrákok hajtóművét találjuk

Amiért sokat foglalkozik a sajtó a most érkező SR-C21-gyel, az nem más, mint a kikandikáló alkatrészeken alapuló sejtés, hogy ebben szintén egy KTM erőforrás, nevezetesen az új 490 dohog majd – számolt be róla többek között a Cycleworld és az Asphaltandrubber.

cfmoto-500-sr-c21
Irány Európa és a tengerentúl? A CFMoto 1250TR egyértelműen nem az ázsiai piacra készült...

Kíváncsian várjuk, hogy a hazánkban már kapható 650NK és 650MT mellett milyen újdonságokkal rukkol elő a CFMoto a héten zajló milánói motorkiállításon, és hogy valóban a KTM új sorkettesét rejti-e a lenyűgöző formatervű SR-C21.