Úgy fél éve írtunk róla, hogy egyre durvább motorokkal bombázza a piacot az 1989-ben alapított CFMoto, például egy 800-as, sorkettes kalandmotorral, melyben ráadásul KTM-technika dolgozik. Közel három éve kötött együttműködési megállapodást a két vállalat, s ennek eredményeként két különleges gépük érkezhet 2021-2022-ben.

CFMoto 650 NK: kedvező árú csupaszmotor a quadok szakértőjétől

Mindkét újdonság KTM erőforrásra épül, a 800-asban természetesen a 790 Duke sorkettese dohog, míg az 1250 TR-G-ben a 1290 Duke V2-esét találjuk.

cfmoto-650-nk
A márka hamarosan érkező, új kalandmotorja, a CFMoto 800 MT

Addig is, míg megérkeznek az újdonságok, lássuk cég már Magyarországon is elérhető csupaszmotorját, a 650 NK-t! Ez egy kifejezetten rövid tengelytávú (1415 mm), fordulékony naked, mely menetkészen 206 kilót nyom, s ebben már az átlagosnál nagyobb, 17 literes üzemanyagtartályban cipelt benzin is benne van.

cfmoto-650-nk
Nem érdemes szépségről vitatkozni, de az tény, hogy betalált a 650 NK-dizájn: jól fest a szögletes élek sokasága és az előre súlyozott formaterv – mintha az egy kategóriával nagyobb, japán csupaszmotorok egyike állna előttünk

649 köbcentis sorkettese 61 lovas, legnagyobb forgatónyomatéka 56 Nm, vagyis egy átlagos középméretű naked, ami elég fürge, hogy utassal, csomaggal is könnyedén előzz, de nem hozza a frászt a kezdő, újrakezdő pilótákra sem. Tervezésekor valószínűleg gondoltak a szebbik nem tagjaira is,

mert ülésmagassága csak 78 centiméter, míg a sorkettes motorkonstrukció révén a terpeszívhossz is szerény, így bátran bevállalhatják alacsonyabb motorosok is – erről könnyen elérik a talajt.

cfmoto-650-nk
Helló, megérkeztem! Az első CFMoto 650 NK a hazai forgalmazó Adves.moto telephelyén

Nem lehet panasz a beszállítókra sem, hiszen – a KTM-kapcsolat révén – itt is J.Juan fékalkatrészeket találunk a KYB-től érkezett első villán, míg a 17-es kerekek gyárilag Pirelli abroncsokat viselnek. A neves partnerek dacára kifejezetten kedvező áron, 2 249 000 forintért kapható a modell.