Megszokhattuk, hogy a CFMoto élen jár a fejlesztésekben, többek között ennek köszönhető, hogy a márka ATV-i nemrég piacvezetők lettek Európában. Nos, a vállalat ezúttal nem a négykerekűek, hanem a motorok között törne a csúcsra, ezért az EICMA-n leleplezte a Magnet, azaz Mágnes névre keresztelt prototípust.

Megjelent a CFMoto Magnet és Papio

Nem voltak túl közlékenyek a mérnökök, így egyelőre hétpecsétes titok, hogy mekkora akkumulátor és milyen erőforrás található a gépben. Viszont az biztosra vehető, hogy A2 vagy A kategóriájú jogsira lesz szükség hozzá, ugyanis menetteljesítményei alapján a BMW CE 04 közvetlen ellenfele lesz a modell.

cfmoto-magnet-elektromos-motor
A tervezők kiemelték, hogy a formaterv visszaköszön majd a vállalat később megjelenő, szériaérett modelljein

Legalábbis erre utal, hogy minimum 150 km/órás végsebességet ígérnek a tervezők, a 0-50 km/h-s gyorsulás pedig alig 2,5 másodpercig tart majd. Mivel a CFMoto új területre lépett az elsősorban fiatalokat megcélzó, nullemissziós motorokkal, ezeket új márkanév alatt is forgalmazza majd. Zeeho néven futnak majd a márka e-motorjai, beleértve a Magnetet, és a szintén most bemutatott Papiót is.

cfmoto-magnet-elektromos-motor
A CFMoto másik elektromos motorkerékpárja, a Papio

Természetesen az elektromos motorok mellett továbbra is elérhetőek lesznek a vállalat sikermodelljei, mint a KTM-erőforrásra épülő 800MT kalandmotor vagy éppen az általunk is tesztelt 650MT.