Csak néhány napja tudtuk meg, hogy a megbízható ATV-kről és kedvező árú crossoverekről híres CFMoto piacra dob egy ezres V4-est, de máris itt az újabb meglepetés a nyolcvanas években alapított cégtől. Ezúttal a jól ismert Papiót csomagolták feltűnőbb ruhába, és valószínűleg a fél évszázaddal ezelőtti café racerek álltak modellt az újdonság tervezésekor.

Elkészült a CFMoto Papio új, retró stílusú változata

A félidom és a dupla fényszóró remekül áll az alig tízlovas csöppségnek, csakúgy, mint a stílus íratlan szabályait követő, kormányvégre szerelt visszapillantó. Mindezt megkoronázza a lépcsős nyereg, valamint a kéttónusú fényezés, és csak a háromküllős, könnyűfém kereket, valamint az elnagyolt rendszámtáblatartót említhetjük kevésbé jól sikerült részletként.

cfmoto-papio-125-cafe-racer
Az első kép az új, retró stílusú Papióról

Megsüvegelendő, hogy még a masszív fordított telópár és a központi rugóstag is belefért a szűkös költségvetésbe, hiszen egy kimondottan kedvező árú motorról van szó. A 90 km/órás végsebességű, 114 kilós apróság – kínai lapinformációk szerint – jelenleg 9-10 ezer yuanba kerül, ami átszámítva 1200-1300 euró.

Lássuk be, ez akkor is kedvező ár, ha Európában a szigorúbb szabályok és magasabb adók miatt ennek akár a duplájába is kerülhet, hiszen napjainkban már csak elvétve találunk 2-3000 euróért ennyire vonzó és főleg ilyen futóművel felszerelt 125-öst.