· 2020. január 14.

Chrobák-csapat a MAMI díjátadón

Bajnokok hétvégéje

Vasárnap az M0 melletti étteremben gyűlt össze a hazai versenyzők színe-java, közöttük a Chrobák csapat motorosai is, hogy átvegyék a bajnoki trófeákat.
Noha holtszezon van, sűrű programja volt múlt héten a hazai gyorsasági versenyzőknek. Szombaton a TISSOT Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság díjátadója zajlott Sárváron, majd vasárnap a MAMS Oldtimer Szakág Bajnokság díjátadójára került sor, amit motoros körben mindenki csak „MAMI Kupaként” ismer.
{{articleGallery[24339].caption}}
A Chrobák Motorsport Egyesület mindkét napon érdekelt volt, hiszen az egyesület leginkább utánpótláskorú versenyzői mindkét bajnokságban szépen szerepeltek 2019-ben. Szombaton, a Sárváron megrendezett ünnepségen Nagy Attila volt érdekelt a Supersport 300-as géposztályban - az Országos Bajnoki értékelésében Attila a 2019-es szezonban a harmadik helyet szerezte meg.
{{articleGallery[24338].caption}}
Vasárnapi a MAMI Kupa névre hallgató sorozat díjátadóján két géposztályban is előkelő helyezéseket értek el az egyesület versenyzői: YT 125 4T kategóriában a Magyar Kupában Kolarovszki Adél az év végi értékelésben a harmadik helyet szerezte meg, Hernádi Barnabás a hetedik Ksenicz Attila pedig a tizenkettedik helyet érte el.
{{articleGallery[24335].caption}}
Ugyanennek a géposztálynak az Országos Bajnoki sorozatában Hernádi Barnabás egy helyezéssel csúszott le a dobogóról, így a negyedikként zárt, míg Adél hetedik lett a bajnoki sorozatban, Attila pedig a tizenhetedik. A sorozat állandó résztvevője volt Czepó Donát is, s noha értékelésen kívül ment, mert nem a kiírásnak megfelelő motoron ült, de a futamokat legtöbbször az élen fejezte be.
{{articleGallery[24336].caption}}
A MAMI Kupa égisze alatt fut a robogóbajnokság és -kupa is, ahol Aszalós Zoltán képviseli csapatunkat, mégpedig komoly sikerrel. Zoli tavaly mindent vitt, hiszen a bajnokság mellett a kupasorozat versenyein is diadalmaskodott: mindkét bajnoki trófea hozzá került a Robogó Sport kategóriában.
{{articleGallery[24340].caption}}
- Gratulálok minden díjazottnak, különösképp az egyesületünk versenyzőinek. Szép szezon áll mögöttünk, kellemes emlékekkel és szép sikerekkel. Elégedett vagyok, mert mindenki keményen megdolgozott az elért eredményekért. Az idei szezonban is folytatjuk a küzdelmet a bajnoki pontokért, valamint a trófeákért, ezúttal is sok-sok kategóriában lesz érdekelt az egyesület. De ne szaladjunk ennyire előre, még a január is tartogat kellemes kötelezettségeket, amikről szintén beszámolunk majd - mesélte a csapatdőnök, Chrobák Jani a MAMI-díjátadó után.