· 2019. április 30. 1

Újra bőrruhát öltöttek a Chrobák-tanítványok

Kezdődik a pályaszezon!

A cudar, szinte már télies időjárás sem riasztotta el az ifjú motorosokat, akik máris megkezdték a felkészülést, sőt már első versenyhétvégéjükön is túl vannak.
Noha az időjárás még közel sem nevezhető ideálisnak, az edzések és persze a bajnokságok is elkezdődtek hazánkban. Nem is fognak unatkozni a lurkók, ugyanis a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői az idei évben öt különböző bajnokságban mérettetik meg magukat. Ezek közül az első az április közepén indult Magyarország Nyílt Nemzeti Bajnokság volt a Pannonia-Ringen.
{{articleGallery[21785].caption}}
Ez a sorozat a nagypályás felnőtt bajnokság, ahova idén fellépett Nagy Attila, mégpedig 390-es KTM-jével kóstolt bele a komolyabb pályák rejtelmeibe. Az akadályokat zökkenőmentesen véve, lépésről lépésre haladva faragja köridejeit az ismeretlen helyszíneken, szóval a legjobb úton halad. Az áprilisi nyitófordulón az időjárás eléggé borús arcát mutatta: napközben sem volt melegebb 5-7 foknál. Ez sajnos a nevezői létszámon is megmutatkozott, ám a legelszántabbak jelen voltak. Attilának az SSP300-as mezőnyben sikerült a harmadik helyezést megszereznie, amivel dobogóra állhatott élete első nagypályás versenyén. Szintén újdonság, hogy a több felnőtt versenyző is csatlakozott idén a Chrobák Motorsport Egyesülethez, akik szintén hősiesen helytálltak a Magyar Kupa versenyein.
{{articleGallery[21786].caption}}
A 600-asok mezőnyében Treiber Lajost a 8. helyen intette le a kockás zászló, míg Kondorosi Árpád sajnos nem tudta befejezni a futamot. Kovács Zoltán azonban a rajtpozícióján javítva a kilencedik helyen fejezte be az összecsapást. Az ezresek mezőnyében Turi Péter a hetedik rajthelyről várta a startot, azonban egy technikai hiba miatt nem tudott elrajtolni, csak a mezőny után a boxutcából, de így is sikerült felzárkóznia az ötödik helyre.
{{articleGallery[21787].caption}}
Nagy Attila elmúlt hétvégén ismét a Pannónia-Ringen járt, ahol a Pályamotorozás.hu által szervezett rendezvényen megint javított köridején, és az első helyezettnek járó kupával térhetett haza.
Április utolsó hétvégéje tartogatott még teendőt, hiszen ekkor rendezték a kispályás Cseh bajnokság nyitó fordulóját Písek városában. Ebben a bajnokságban idén Czepó Donát tervezte megmérettetni magát a MiniGP Open kategóriában, ahol maximum 160 ccm-es motorok indulhatnak. Ám csütörtök délután Vincze Martin is kedvet kapott a versenyzéshez, és a tervezett ADAC-bajnokság mellett edzésképpen útra kelt Csehország felé, hogy a Honda CRF150-jével egy jót versenyezzen a Minimotard kategóriában.
{{articleGallery[21788].caption}}
Donát sajnos indulás előtt két nappal hatalmasat esett, mikor is 115 km/h-s tempónál egy technikai hiba miatt megszorult a motor hátsó kereke. Szerencsére Donát kisebb izomfájdalmakkal és fejfájással megúszta, de ez meglátszódott a hétvégi teljesítményén, ráadásul 150 cm3-es versenymotorja helyett a 125-össel kellett rajthoz állnia az erősebb gépek ellen. Ezek után Donátnak mindkét futamon a 12. helyezést sikerült megszereznie.
{{articleGallery[21789].caption}}
Martin az edzésnek szánt hétvégéjén toronymagasan nyerte a kategóriáját. 150-es motorját ugyan csak edzés céljából használja, ennek ellenére mindkét futamban több mint 30 másodpercet (!) adott a második helyezettnek, amivel tökéletesen ráhangolódott a következő hétvégéjére, az ADAC-bajnokságra.

Jönnek a hazai futamok - gyertek szurkolni!

Hogy mi várható a folytatásban? Nos, május első hétvégéjén Vincze Martin és Kolarovszki Mór az oscherslebeni pályára látogat, ahol az ADAC Minicup közös edzéshétvégéjét rendezik. A nívós nemzetközi mezőny idei első erőfelmérője lesz ez a három hét múlva kezdődő bajnokság előtt. Ezen a hétvégén, pontosabban pénteken Nagy Attila ismét rajthoz áll, mégpedig a Hungaroringen, a Magyar Bajnokság második fordulójában. A hétvége harmadik helyszíne a csapat életében a Kakucs-ring lesz, ahol a MAMI Kupa első fordulóját rendezik. Ebben a bajnokságban Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás, Czepó Donát és Várkonyi Tamás méretteti meg magát terveink szerint.
{{articleGallery[21790].caption}}
A két hazai helyszínen rendezett versenyek látogatása díjmentes, szóval mindenkit arra buzdítunk, hogy jöjjön ki, és szurkoljunk együtt az izgalmas versenyeken - találkozzunk a Hungaroringen és a Kakucs-ringen!