· 2019. szeptember 6.

Hazai versenyzők nemzetközi vizeken

Sűrű program

Magyar pilóták az ADAC-ban, a Slovakiaringen és a MAMI Kupában - Chrobák Jani beszámolója a csapat elmúlt versenyhétvégéiről.
Kronológiai első helyen egy német helyszín áll ezek közül, mégpedig Bopfingen. Augusztus 23-án és 24-én az ADAC-bajnokságban szereplő fiatalok, név szerint Kolarovszki Mór és Vincze Martin képviselték a csapatot az ADAC Minibike Bajnokság hetedik állomásán. A pálya egy nagy emelkedővel, döntött kanyarral tarkított, gyönyörű helyen helyezkedő aszfaltcsík volt, ahol a magyar fiatalok becsületesen helytálltak.
Kolarovszki Mór a belépő kategóriában egy hetedik és egy hatodik helyezéssel végzett a hétvégén, míg Vincze Martin a „profik” között egy első és egy második hellyel növelte előnyét a pontversenyben.
{{articleGallery[22998].caption}}
A fiúknak nem sok idejük volt pihenni, hiszen következő hétvégén ismét útra keltek, új pálya várta a fiatalokat, ráadásul ezen még nem volt ADAC Minibike verseny. Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindenki most látta először, hiszen a németek többször edzettek már rajta. Ennek dacára bíztunk benne, hogy számít valamit, hogy nincs a versenynaptárban hosszú évek óta.
{{articleGallery[22994].caption}}
Bizakodásunk nem volt hiábavaló, hiszen Kolarovszki Mór eddigi legjobb helyezését érte el a kategóriájában. Első futamon ötödik, majd a második futamon hatodik helyen ért célba, de kiemelendő, hogy a harmadik helyért a végéig csata volt, s a dobogósok mindössze néhány méterrel előtte értek célba. A versenyben futott köridők közül Móré volt a harmadik leggyorsabb.
{{articleGallery[23001].caption}}
Vincze Martin is remekelt, az időmérőkön megszerezte a pole pozíciót, de az első versenyen a harmadik kanyar féktávján az élről bukott, majd felállt és a 12. helyen ért célba. A második versenyt magabiztosan megnyerte és a pole pozíciós idejére rátett egy lapáttal: megfutotta a kategória pályacsúcsát. Ezzel az összesen 29 megszerzett ponttal 52 pontos előnyre tett szert, így már gyakorlatilag a „profi” kategória bajnokaként utazik az utolsó fordulóra Templinbe!
{{articleGallery[23000].caption}}
Ugyan kronológiailag a két német hétvége közé esett, de következő állomásunk Szlovákia volt, ahol Nagy Attila versenyzett az augusztusi hosszú hétvége harmadik napján a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában. Attila ugyan idén tanulja a nagy pályákat és az új motorját, de versenyről versenyre, körről körre lépdel előre. Idén már volt egy versenye a Dunaszerdahelytől nem messze található pályán, de most sikerült javítania a köridején, s nem is keveset, így folyamatosan közeledik a nála tapasztaltabb élmezőnyhöz. Az időmérőn nagyon szépet motorozott, nagyon sokat lépett előre, ám a versenyen már nem sikerült ezt tovább fokoznia, így végül az ötödik helyen ért célba.
{{articleGallery[22997].caption}}
Időrendben az utolsó állomás az Euroring volt, hol a MAMI Kupa és OB V. fordulóját rendezték. Itt a szokásos menetrend alapján két részre bontják a hétvégét: szombati napon a Magyar Kupa sorozat futamait rendezik, míg vasárnap a Magyar Országos Bajnokság futamain mérhetik össze magukat a versenyzők. A Chrobák Motorsport Egyesület tehetségei egy kivételt leszámítva az YT125 4T kategóriában versenyeznek, mégpedig Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás személyében, illetve most egy új versenyzőnk is kipróbálta magát, név szerint Ksenicz Attila. Ugyan a kategóriában, de értékelésen kívül lép pályára Czepó Donát és az egy kakukktojás, Aszalós Zoltán, aki a Robogó mezőnyében gyűjti a sikereket.
{{articleGallery[22999].caption}}
A szombati nap zökkenőmentesen le is ment, ahol a kupasorozatban egy futamot rendeztek. Itt Kolarovszki Adélnak sikerült megszereznie a negyedik helyet, míg Hernádi Barnabás és Ksenicz Attila a hetedik és nyolcadik helyen ért célba. Czepó Donát ugyan értékelésen kívül, de ismét megnyerte a futamot, Aszalós Zoltán pedig meggyőző fölénnyel diadalmaskodott a PRO Robogó Sport kategóriában.
{{articleGallery[22996].caption}}
Vasárnap viszont kicsit megtréfálta az időjárás a szervezőket és a versenyzőket egyaránt.
Az Magyar Bajnokságban már megszokottan két futam van egy hétvégén minden kategóriának, most azonban egy kategóriát leszámítva csak egy futamot tudtak befejezni a versenyzők, mielőtt az eső elmosta a napot. Az YT125 4T kategóriában sajnos a reggeli szabadedzésen Ksenicz Attila motorja megállt és Attila bukott is. Ő szerencsére jól van, de a motorja nem lett rajtra kész, így kihagyni kényszerült a futamot. Egyesületünk női versenyzője, Kolarovszki Adél azonban a hatodik helyen ért célba, míg Hernádi Barnabás aki sajnos egész hétvégén technikai gondokkal küzdött, a nyolcadik helyen végzett. Czepó Donát ismét értékelésen kívül nevezett, de megnyerte a futamot. Aszalós Zoltán ezúttal is a robogósok között brillírozott és nagy előnnyel nyerte a kategóriája futamát.
{{articleGallery[22995].caption}}
Kemény heteken vagyunk túl, de megéri a fáradozás és még nincs vége a szezonnak! Szinte minden bajnokságból hátra van még a záróhétvége, de van olyan is, ahol még a java előttünk áll. Így van ez a szeptember 15-én soron következő Nemzetközi Utánpótlás Bajnoksággal is, hiszen ebből még három fordulót rendeznek 2019-ben. Egy hét múlva a Kakucs Ring ad otthont a versenyeknek, ahol várunk mindenkit szeretettel a Chrobák-sátorban és környékén! - invitálta a motorosokat a csapatvezető, Chrobák Jani.