· 2019. július 2.

Chrobák-növendékek a MAMI-kupán

Hazai vizeken

Egy sorozat, ahol azonos pályán indulnak a villámgyors veteránok rajongói és a legifjabb utánpótláspilóták. Chrobák Jani beszámolója a hétvégi MAMI Kupáról.
Múlt szombaton és vasárnap került sor a MAMI Kupa harmadik versenyhétvégéjére, melynek ezúttal a Kakucs Ring adott otthont. A szupermotótól, a robogón át, az oldtimer motorokig sok-sok kategóriában mérhették össze tudásukat a fiatalabbak és idősebbekk - ezek közül a Chrobák Motorsport Egyesület fiataljai a sportmotor kategóriákban versenyeztek.
{{articleGallery[22447].caption}}
Az YT125 4T géposztályban egyesületünkből hárman álltak rajthoz, név szerint Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és igaz értékelésen kívül, de Czepó Donát is pályára lépett. Ami a lebonyolítást illeti, ezúttal szombaton került sor a Kupasorozatra és vasárnap a Magyar Országos Bajnokság két futamára.
{{articleGallery[22448].caption}}
Kolarovszki Adél ezen a hétvégén óriásit lépett előre köridejét tekintve, amivel felzárkózott az élbolyhoz az egyébként igen népes mezőnyben. Szombati remek rajtja után a 12 körös versenyben a hatodik helyen ért célba, majd vasárnapra újabb versenyzőkkel bővült a társaság, ám Adélnak sikerült további tizedeket faragnia legjobb köridejéből, és ezzel az első futamon ismét a hatodik helyen zárt. A második futamon éppen előtte akadt össze két motoros egy előzési kísérletben, s az esést elkerülve pozíciót vesztett, így a második futamon hetedik lett.
{{articleGallery[22450].caption}}
Másik versenyzőnk, Hernádi Barnabás járt fönt is és lent is ezen a hétvégén. Szombati napon, a futam elején a második-harmadik helyért csatázott, majd együtt felzárkóztak az első helyezettre, és az utolsó körökben a dobogó legfelső fokáért folyt a csata. Barnabás a nagy sietségben az utolsó körben túl közel ment ez előtte haladóhoz az előzés előkészítésekor, és sajnos elesett a vége előtt három kanyarral. A motorja ugyan nem indult újra, de a közönségtől kapott nagy taps kíséretében futva tolta át a célvonalon a gépet.
{{articleGallery[22451].caption}}
Vasárnapra helyrepofozták a motorját, és kicsit megfontoltabb versenyzéssel vágott neki a két futamnak, aminek a vége az első körben egy negyedik hely lett, a második futamon azonban már a harmadik helyet sikerült megszereznie.
{{articleGallery[22452].caption}}
Czepó Donát is ebben a futamban lépett pályára, azonban mivel az ő motorja ugyan 125-ös, a technikai paramétereknek nem felel meg teljesen, így ő versenyen kívül indult. Donát mindhárom futamon rajt-cél győzelmet aratott, és emellett a stopperrel vívott csatában is folyamatosan nyert. Vasárnap a kategóriákhoz csatlakozott az SSP300-as mezőny is, ahol egyesületünkből Kardos Gergely képviselte a csapatot. Gergőnek első versenyhétvégéje volt ezzel a motorral, amit végül szépen teljesített is. Az időmérőn a negyedik időt sikerült kihoznia magából és a technikából, így mindkét futamot innen kezdhette meg. Az első versenyen Gergő megtartotta pozícióját, és a negyedik helyen végzett, míg a második futamon sikerült a harmadik helyre bejönnie. A végső értékelésben volt, aki versenyen kívül versenyzett, ezért Gergő az összesített második helyért kapta a serleget.
{{articleGallery[22453].caption}}
A MAMI kupa soron következő futama augusztus 3-4-én Máriapócson lesz. Addig is az online közvetítésnek köszönhetően visszanézhetitek a futamokat az alábbi linken, míg a kakucsi forduló részletes versenyeredményeit a Chronomoto oldalon találjátok.