Még 2021 őszén rendezték hazánkban a Classic Motocross Bajnokság első futamát, idén pedig már egészéves versenysorozatra nevezhettek a veteránkorú gépekkel pályára lépő pilóták.

Monoron kezdődik az idei Classic Motocross Bajnokság

Anno, az első összecsapáson megtudhattuk, hogy számos kategóriába sorolják a motorokat, hogy egyenlő feltételekkel indulhassanak a versenyzők. Pre97, Pre90, Pre89, Twinshock, 60+ és Hobbi 1997-1999 géposztályokat jelöltek ki, így mindenki hasonló korú és tudású gépek ellen küzdhet.

Részletes videóriport a Classic Motocross Bajnokság második, nagykanizsai fordulójáról

Az idei bajnokság tehát most hétvégén kezdődik, mégpedig Monoron, és ezen kívül még négy alkalommal csapnak össze a versenyzők, illetve klasszikus terepmotorjaik. Április 15-én Hódmezővásárhelyen, május 27-én Zombán, szeptember 9-én Csikóstőttősön, míg szeptember 30-án Veszprémvarsányban szurkolhattok a pilótáknak.

A tavalyi, Monferratói EB-futam összefoglalója

Emellett két EB-futam is zajlik majd a közelünkben: július nyolcadikán Sverepecen, Szlovákiában, szeptember másodikán pedig a cseh Stribróban láthatod a kontinens legjobbjait. További infókat és részleteket a ClassicMX.hu oldalon találtok az eseményekről.