· Képek: BMW Motorrad · 2017. május 15. 8

Sikeres volt a Concours d’Elegance

Csodagépek a Balatonon

Közösen tisztelegtek a koros veteránok, a jubileumot ülő raliautók és persze a gyönyörű motorok előtt - színvonalas, látványos rendezvényt hoztak össze a Balaton partján.
A BMW Group Magyarország immáron harmadik alkalommal kiemelt partnerként jelent meg a hagyományteremtő eseményen, melyen ezúttal a Mini volt a főszereplő, ugyanis éppen ötven éve, az 1967-es Monte-Carlo Rallyn győzedelmeskedett az ikonikus kisautó.
{{articleGallery[13579].caption}}
Természetesen a BMW újdonságai is jelen voltak, Balatonfüreden láthatta először a hazai közönség a gyár 12-hengeres csúcsmodelljét, a 610 lóerős M760Li-t, a 4-es sorozat megújult Coupéját, s a Tagore sétányon a BMW Motorrad is képviselte magát a legújabb motorkerékpárokkal, közöttük a szintén először itt látható BMW R nineT Urban G/S-sel.

Díjazott veteránok a Balaton partján

A hattagú szakmai zsűri hosszas eszmecsere után a kiállítás fődíját egy 1934-es Chrysler Airflow modellnek ítélte, Balatonfüred városának különdíját egy nemrég restaurált 1936-os BMW 315 Roadster érdemelte ki, míg a BMW Group Magyarország különdíjasa egy 1954-es évjáratú Chevrolet Corvette lett. Az esemény gálavacsoráján Zoób Kati, a Concours d’Elegance fővédnöke, egyik alapítója, a Bátor Tábor nagyköveteként a súlyos betegséggel élő gyermekek és családok megsegítésére hívta fel a figyelmet, így az összegyűlt felajánlások a Bátor Tábor Alapítvány programjában résztvevőket segítik majd.