· 2017. január 9.

Törölték a Dakar hatodik szakaszát

Valamit visz a víz...

Súlyos büntetést kaptak a trükköző motorosok, élre törtek a nagy esélyesek, és egy özönvízszerű esőzés magával ragadta a dög nehéz kamionokat. Nem volt eseménytelen a Dakar hétvégéje.
Aki csak a kiváló Dakar-alkalmazáson keresztül követte az eseményeket, azt hihette, hogy a Honda alakulatának egyszerűen elment a kedve a versenyzéstől, és a csütörtöki diadalmenet után hátat fordítottak a sivatagnak. Márpedig nem így történt, a szárnyas márka pilótái szabálytalan tankolás miatt sújtották időbüntetéssel, melynek következtében az addig parádésan szereplő csapat tagjai eltűntek az élmezőnyből, és visszaestek a kilencedik (Goncalves), illetve a 11. (Barreda) helyre.
Az ötödik nap összefoglalója

Ilyen előzmények után már alig várták a versenyzők a La Pazban kitűzött pihenő előtti utolsó etapot, ám hiába készültek a megmérettetésre. Történt ugyanis, hogy özönvízszerű esőzés lepte meg a mezőnyt, mely gyakorlatilag járhatatlanná tette az utakat, több autót és kamion is magával ragadt, így a versenyzőknek egyszerű sétagalopp lett a szombati etap:
Az időjárás most is keresztülhúzta a szervezők számításait

Ezért aztán országúton hajtottak La Pazba, hogy ott töltsék a pihenőnapot, majd ma indulnak tovább Uyuniba. Ezúttal 622 kilométer vár a versenyzőkre, s a folytatás sem lesz könnyebb, ugyanis holnap csaknem kilencszáz kilométer tesznek meg a motorosok Uyuniból Saltába.

Összesített eredmény

1. SUNDERLAND (KTM)
2. QUINTANILLA (Husqvarna)
3. VAN BEVEREN (Yamaha)
4. FARRES (KTM)
5. WALKNER (KTM)
6. DE SOULTRAIT (Yamaha)
7. RENET (Husqvarna)
8. DUPLESSIS (KTM)
9. GONCALVES (Honda)
10. RODRIGUES (Hero)
.
.
.
29. GYENES (KTM)
.
.
66. DÉSI (KTM)
.
.
89. SAGHMEISTER (KTM)