· 2018. január 6. 10

Ma indul a jubileumi Dakar-rali

Irány a sivatag!

Több magyar versenyző is rajthoz áll a január 6-án startoló, negyvenedik, jubileumi Dakaron, ahol három országot érintenek a 9000 kilométeres száguldás során.
Az autósok mezőnyében a Szalay-Bunkoczi páros képviseli a hazai színeket, míg a motorosok között Dési János és Horváth Lajos lesz ott Peruban, a limai rajtnál. Rajtuk kívül szerb és román színekben indul a magyar származású Saghmeister Gábor, valamint a 2016-ban előkelő 14. helyen végzett Gyenes Emanuel is.
A három dél-amerikai országot, Perut, Argentínát és Bolíviát átszelő, összesen közel 9000 kilométeres versenyen 14 szakasz vár majd a pilótákra, mielőtt január 20-án célba érnek az argentin Córdobában
Dési János pályafutása hatodik Dakar-raliján vesz részt a 69-es rajtszámú KTM-mel, míg Horváth Lajos másodszor vág neki - szintén KTM-mel - a világ legnehezebb tereprali-versenyeként számot tartott viadalnak.
{{articleGallery[16935].caption}}
Idén a gyorsasági szakaszok csaknem 4500 kilométert tesznek ki, ebből az első ötöt Peruban teljesíti a mezőny, majd a három bolíviai etap után Argentínában hat szakaszt kell legyűrni a motorosoknak. A négyezer méter feletti hágókat is érintő útvonalnak 337 jármű vág neki, ebből a legnagyobb részt a motorok és ATV-k teszik ki 190 versenyzővel.