Egymást követő két hétvégén zajlottak a futamok, melyeken nemcsak a technikás pályákkal, hanem az esős időjárással is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.

Dobogós helyeknek örülhetett az endurocross tehetsége

Pécsett volt az Endurocross-ob harmadik állomása - ez a helyszín egy kicsit messze van Balázs lakhelyétől, így a verseny előtt nem volt alkalma edzeni ezen a pályán. Egyszer ugyan már versenyezett itt endurofutamon, de az teljesen más szakág, ezért a körülmények is eltérőek. Sajnos a pálya nem passzolt annyira a húszéves tapasztalattal büszkélkedő versenyző stílusához, hiszen a sok erdei szakasz mellé kevesebb krosszos rész jutott, ő viszont utóbbiakat szereti jobban.
deczi-balazs-sikerei-22354
Mindét futamon jól jött el a rajttól Déczi, és összességében elégedett lehet a teljesítményével
Balázs rajtja nagyon jól sikerült, elsőnek fordult az összetett mezőnyben, a tankolásig minden úgy alakult, ahogy szerette volna. Ezután azonban egy másik kategóriában induló pilótával kezdett el csatázni, és ugyan az erdőben nagyon jót küzdöttek, de a krossz részen a nagy por miatt Balázs lemaradt ellenfele mögött. De így sem lehetett oka panaszra, mivel a végén összetettben a harmadik helyen végzett, és fölényesen megnyerte a kategóriáját. Ezután következett a negyedik forduló Nagytarcsán, ahol a pálya állapota az előző napok esőzéseinek köszönhetően kritikussá vált. A krosszpálya ugyan nagyon tetszett Balázsnak, ám az erdei szakasz egyes részein óriási dagonya várta az indulókat. Balázs rajtja közepesen sikerült, de a második kanyarban már feljött a második helyre. Ezután a negyedik körben élre állt, ugyanakkor egy beláthatatlan patakos átkelőben teljesen elsüllyedt. Mire ebből az iszapos nyomból ki tudta szabadítani a motort, sajnos - szó szerint - elúszott a versenye, és akármennyire is hajtott, nem tudta megelőzni az élen haladó vetélytársát - mindazonáltal szép eredmény az összetett harmadik és kategória második hely.
deczi-balazs-sikerei-22355
Egykor krosszozóként kezdte Déczi Balázs, nem meglepő hát, hogy leginkább a krosszpályás részeket kedveli a futamokon
Balázs elmondta, összességében elégedett a két versenyen nyújtott teljesítményével, hiszen decemberben esett át egy térdműtéten, és nagyon örül, hogy az operált lába nem fáj, és úgy tud motorozni, hogy az egész versenyt élvezi. Most hosszú nyári szünet jön, a következő endurocross verseny pedig szeptember hetedikén lesz majd Béren, az ottani viadalhoz pedig a Gerecse Motor klasszis versenyzője is nagy reményeket fűz.