Első ránézésre úgy fest a Supreme Technology szerkezete, mint a nyolcvanas évek bólintásgátlói az egykori Suzukik teleszkópjain, sőt messziről egy központi rugóstag gáztartályának is nézhetnénk. Ez azonban teljesen más célt szolgál: segít a földön tartani a hátsó kereket.

Az Over Suspension kiszűri a lengővilla rezgéseit

A működési elve roppant egyszerű, hiszen egy perselyből és az abban szinte szabadon mozgó dugattyúból áll, amit felülről egy csekély rugóállandójú spirál tart a helyén. Miként a fejlesztők írják, ez segít növelni a hátsó abroncs tapadását, különösen akkor, ha a központi rugóstagnak már nem tökéletes a csillapítása, ami miatt könnyebben elpattoghat a kerék.

deczi-futomu-supreme-technology
Csupán a hengerből és a tengelyhez csatlakozó adapterből áll a készlet, így beépítése gyerekjáték a kevésbé tapasztalt motorosoknak is

– A megoldás legfőbb előnye, hogy segít kioltani a lengővilla káros rezgéseit, ezáltal a kerék kevésbé vagy egyáltalán nem pattan vissza az aszfaltról berugózás után. Ez jó hatással van a féktávokra is, hiszen kevesebb alkalommal kell közbeavatkoznia az ABS-nek, ezáltal rövidebb úton áll meg a motor, ráadásul közben megőrzi irányíthatóságát is – mesélték a szerkezetről. Persze minden szónál többet mond a lenti videó, ahol működés közben látható az Over SuspensionTM:

Természetesen ez nem helyettesíti a rugóstag felújítását, sem a tökéletes futóműbeállítást, azonban a bemutató alapján hihető, hogy valóban növelhető a tapadás a lengővillára felszerelt alkatrésszel. Ráadásul a szabadalmaztatott Over SuspensionTM már Magyarországon is elérhető a Déczi Racing Suspension honlapján, ahol további érdekességeket olvashatsz a különleges szerkezetről.