· 2019. május 8. 8

XIII. Motoros Búcsú és zarándoklat

Feltöltődés Ecséden

Testi-lelki feltöltődés vár minden motorosra, aki május 17-én és 18-án ellátogat Ecsédre, tudniillik a Heves megyei faluban idén is megrendezik az immáron 13. alkalommal zajló Motoros Búcsút és Zarándoklatot.
Elismerésre méltó és követendő példa a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kezdeményezése, a Motoros Búcsú, mely rengeteg motorosnak az egyik legfontosabb tavaszi program, s nem véletlenül.

XIII. Motoros Búcsú és zarándoklat Ecséden

A több mint egy évtizede életre hívott esemény megszervezésében szervezetek egész sora segíti az alapítványt, így az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai. Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakozik a Búcsúhoz a MotorkerékPálosok közössége.
{{articleGallery[21837].caption}}
A kétnapos rendezvény központi programjának most is a Szentkút-völgyében megbújó Boldogasszony kápolna ad helyet. A szervezők igyekeztek az idei esztendőre is kitenni magunkért, szerény, de igazán tartalmas napokkal várják a motoros és kerékpáros zarándokokat. Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös eseményén részt vehetünk bemutatókon, előadásokon, lelkiségi és kulturális programokon, valamint természetesen - a hagyománynak megfelelően - áldásban is részesülnek az ide érkezők.
Ingyenes vezetéstechnikai tréning Ecséden
Ezúttal vezetéstechnikai tréning is színesíti az ecsédi hétvége programját, melyre itt tudtok jelentkezni. A képzés helyszíne: Ecsédet Rózsaszentmárton felé elhagyva, a bal oldalon fekvő horgásztótól nagyjából 500 méterre található nagy parkoló, melyre a Google Maps-en is rátalálhatsz az „Ecséd-Szücsi buszpályaudvar” keresőszóval. Ha érdekel az oktatás, nem árt igyekezned, mert legfeljebb 25 főt tudnak fogadni.
Továbbá a korábbi évekhez hasonlóan lesz véradás (amiben a a Magyar Vöröskereszt Hatvani Szervezete működik közre), valamint egy rendhagyó elsősegély-bemutatót szintén megnézhetnek a látogatók. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! Ha Te is csatlakoznál, keresd fel a Szentkútvölgye.hu honlapot, ahol mindent megtalálsz a továbbra is ingyenes rendezvényről.