Sokan leblokkolnak, ha sérült vagy más okból életveszélybe került embert látnak, nem úgy az a motoros rendőr, aki tegnap egy debreceni benzinkúton sietett az eszméletlen férfi segítségére.

Életet mentett a motoros rendőr

– Orvosi vizsgálatról tartott haza az a 70 év körüli férfi, aki kocsijából kiszállva esett össze egy debreceni benzinkúton tegnap, éppen egy rendőrmotoros szeme láttára – írja az Országos Mentőszolgálat.

Pont ez a képzések célja, hogy éles helyzetben azonnal és tudatosan cselekedhessen az ember. Lám, most is szó szerint életmentő volt, hogy a motoros rendőr azonnal elkezdte az újraélesztést!

– A rendőr odahajtott, megvizsgálta a férfit, miközben a kutas értesítette a mentőket. A beteg nem lélegzett, a talpraesett zsaru pedig rögtön tudta, mit kell tennie és megkezdte az újraélesztést. Mentésirányító bajtársunk eközben több mentőegységet is riasztott segítségül, akik perceken belül helyszínre értek. A mentők átvették az újraélesztést és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, 9 percen belül sikerre is vezetett. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – köszönték meg a segítséget a mentők.