Nemrég írtunk róla, hogy még idén novemberben megjelenik a továbbfejlesztett KTM RC 8C, mely főként abban különbözik elődjétől, hogy a beépített titánalkatrészeknek és az új Akrapovič kipufogórendszernek köszönhetően 135 lóerőre nőtt a csúcsteljesítménye, míg a legnagyobb forgatónyomatéka immáron 98 Nm. Természetesen személyre szabható a gép teljesítményleadása, gázreakciója, valamint a motorfék mértéke, és szintén a KTM könnyed megzabolázását segíti a –  króm-molibdén vázhoz csatlakozó –  WP APEX PRO felfüggesztés.

elkelt-az-osszes-ktm-rc8c

Bár kereken kétszáz darabot gyártottak belőle, ez a jelentkezők „fél fogára sem volt elég”, ugyanis bármilyen hihetetlen, ezúttal szó szerint percek alatt elkapkodták az összeset. Amint élesedett a honlap, szinte le is állíthatták az előjegyzéseket, ugyanis 2 perc és 38 másodperccel az indulás után kelt el az utolsó példány.

elkelt-az-osszes-ktm-rc8c

Persze ez nem is olyan meglepő, ha tudjuk, hogy az RC 8C vásárlói részt vehetnek egy exkluzív pályanapon is, amire április 26-án, Valenciában kerül sor. Ott korábbi Grand Prix-versenyzők tartanak majd oktatást, valamint a KTM és a WP Suspension legjobb szakemberei segítenek tökéletesen behangolni a gépet, hogy a tulajdonos minél jobb köridőt érhessen el a 14 kanyart felsorakoztató pályán.