Immáron hivatalosan is megerősítették, hogy elsősorban anyagi okok miatt lemondja a cseh állam a hagyományosnak mondható brnói futamot. Noha már a nyolcvanas évek óta fix program a cseh hétvége, sőt a pálya elődjén még Drapál János is nyert vb-futamot, az egekbe szökő költségek miatt meghiúsul a 2021-es összecsapás. Mi több, a helyzetet látva jó eséllyel később sem rendeznek itt versenyt.

elmarad-a-brnoi-motogp-futam-28295
Hozzávetőleg 1,1 milliárd forintba kerülne az a minimális felújítás, amivel újra alkalmas lenne a pálya gyorsaságimotoros-világbajnokság rendezésére
Ez egyfelől rossz hír, hiszen a GP és a WSBK rajongóinak szinte hazai futam volt brünni összecsapás, ugyanakkor ezzel is nő az esélye, hogy hosszú távú megállapodást kössön a Dorna Magyarországgal az új, hajdúsági pálya kapcsán. Mindenképpen a hajdúnánási kör mellett szól, hogy eleve a MotoGP igényeinek megfelelően épült, ráadásul friss fejlesztés, azaz jó eséllyel modernebb, mint a környező országok pályái.
elmarad-a-brnoi-motogp-futam-28293
Az sajnos kimaradt a beszámolók többségéből, hogy nem is az egymilliárdos felújítás a nagy falat, hanem az éves rendezési díj, ami meghaladja a 3 milliárd forintot. Márpedig, ha nincsenek nézők, akkor nincs is miből kigazdálkodni ezt a pénzt...
Persze a kaotikus 2020-as esztendő és a járvány miatt nem folyik zökkenőmentesen az építkezés, azaz várhatóan csak 2023-tól láthatjuk Magyarországon a királykategória legjobbjait, viszont a korábbi hírek alapján jó esély van rá, hogy akár hat-nyolc éven át rendezhet futamot Magyarország, amint megépül a hajdúsági komplexum.