· Képek: palyamotorozas.hu · 2019. augusztus 28. 30

A zajterhelésre hivatkozik a Hungaroring

Elmarad a szeptemberi OB-futam?

Meglepő hírt közölt a minap a H-Moto Team vezetője, Kelemen Krisztián. A Hungaroring Sport Zrt. döntésére hivatkozva azt írta, hogy elmarad a csapat nyílt napja, egyúttal a Magyar Kupa és az Országos Bajnokság szeptember 15-i, hungaroringi futama is.
Példátlan helyzet alakult ki, hiszen ez lett volna a legszínvonalasabb hazai motoros sorozat zárófutama, ami most veszélybe került.

A zajterhelésre hivatkozik a Hungaroring

Ebben az évben a Pannonia-Ring, a Slovakia Ring és a Hungaroring adott otthont a Magyar Kupa és az Országos Bajnokság versenyeinek, minden alkalommal nyílt nap is zajlott a viadalokkal párhuzamosan. Az előbbi helyszíneken két-két alkalommal vonultak fel a motorosok - a Hungaroringen most következett volna a második futam.
{{articleGallery[22938].caption}}
Nem tudjuk, mi állhat a program lemondásának hátterében, hiszen a túlzott zajszennyezésnek már az első, májusi összecsapás után kiderült volna, az egyéb ringes versenyekről nem is beszélve. Ha akkor fújják le az őszi versenyt, akkor a szervezőknek lett volna idejük új helyszín után nézni, így vajmi kevés esély van rá, hogy a 2019-es szezon hatodik futamát végül sikerül megrendezni. Próbáltunk információt szerezni a döntésről a Hungaroring honlapjáról, de - meglepő módon - ott semmilyen tájékoztatást nem találtunk a lépésről, sőt még a versenynaptárban is szerepel az esemény. Bízunk benne, hogy hamarosan tisztázzák a döntés okát, és jövőre újból csatázhatnak a motorok a legismertebb hazai versenypályán. Közben több olvasónk jelezte, hogy a szervezők jelenleg is keresik az új helyszínt a zárófutamra - természetesen azonnal hírt adunk arról, ha sikerrel járnak.