· 2018. május 8. 3

Elmarad az idei EMAT

Viszlát, épített vasak?

Hosszú huzavona után ma délelőtt hivatalosan is megerősítették, hogy 2018-ban nem rendezik meg az egyik legnagyobb hazai custom kiállítást. A szervezők ennek ellenére bizakodóak, és már a következő seregszemlére készülnek.
A Devils MC és a Rusty Rodders CC közleményt adott ki, hogy elejét vegye a pletykáknak, találgatásoknak - a két klub vezetői úgy nyilatkoztak, hogy idén már biztosan nem lesz EMAT Magyarországon. Természetesen most is kiemelték, hogy a fő ok a Hungexpo mint szervező visszalépése, ugyanis a Budapest Motor Fesztivált nagyjából egy héttel a megnyitó előtt fújták le, így a kluboknak egyszerűen nem volt ideje megfelelő helyszínt találni, ahol nívós környezetben mutathatták volna be a több mint száz épített autót és motort.
{{articleGallery[17987].caption}}
A hazai és más európai építők elmúlt 22 évben elért eredményeihez, presztízséhez, no meg a Motorépítő Világbajnoksághoz egyszerűen méltatlan lett volna bármilyen szükségmegoldás, ezért a rendezők úgy határoztak, hogy lemondják az idei összecsapást, és teljes erővel a folytatásra koncentrálnak.
- A 2019-es verseny szervezését már most elkezdtük. A bajnokság rendezése és díjazása során figyelembe fogjuk venni, hogy 2018-ban - csak Magyarországról - kb. 80 motor és 30 autó nevezett, azaz a két évi „termés” végett jövőre jelentősen magasabb lehet létszám, a szabályrendszert pedig ennek megfelelően alakítjuk ki. Szeretnénk megerősíteni, amit az elmúlt évek tapasztalataiból valószínűleg Ti is tudtok: nekünk ez az életünk része és a szívügyünk, amit nem hagyunk veszni! - szögezték le a klubok vezetői.
Igazán kár, hogy idén nem láthattuk a gyakran kevés pénzből, ám annál több leleménnyel és szaktudással épített vasakat, hiszen az elmúlt években olyan lenyűgöző gépek randevúztak a Hungexpón, hogy komoly fejtörést okozott kiválasztani a három legérdekesebbet közülük.