Megannyi komment érkezett a májusi hírre, mely szerint ezentúl rácsok mögé kerülhetnek az eltiltás alatt autózók, motorozók. A legtöbben attól tartottak, hogy „ebből nem lesz semmi”, és megússzák felfüggesztettel a visszaesők. Nagyobbat nem is tévedhettek volna, hiszen alig néhány héttel a BTK szigorítása után máris letöltendőt kaptak a visszaeső sofőrök, most pedig egy részeg robogóst ítéltek el.

Letöltendőt kapnak az eltiltás alatt vezető visszaesők

Korábban hat évre eltiltották a járművezetéstől a most elítélt férfit, ám ő – talán azt gondolva, a robogó nem számít – „július 6-án reggel nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztását követően felült segédmotoros-kerékpárjára, majd azzal Békéscsaba lakott területén belül közlekedett.” – írja a BEOL a Gyulai Törvényszék közleménye alapján. Mivel többszörös visszaesőről van szó, és a BTK-módosítás óta az eltiltás alatt vezetés is szabadságvesztéssel sújtható,

2 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték.

Az ítéletben szerepet játszott, hogy soha nem volt jogosítványa és korábban már eltiltották a vezetéstől.

eltiltas-alatt-vezetes-borton
Az elfogyasztott szeszes ital a vádlott szervezetében súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett – írja az esetről a Gyulai Törvényszék (A kép illusztráció)

Feltűnően gyorsan, tíz nap alatt (!) született ítélet az ügyben, csakúgy, mint legutóbb, amikor szintén letöltendőt kaptak a visszaeső, eltiltás alatt vezetők. Nem érdemes hát packázni, kockáztatni, mert akinek bevonták a jogsiját vagy egyszerűen eltiltották a vezetéstől, már azért is rácsok mögé kerülhet, ha kihajt a kapun az autójával vagy robogójával.