Egy igazi világverseny zajlott hazánkban múlt szpmbaton, június 24-25-én itt rendezték ugyanis az enduró-világbajnokság negyedik fordulóját. Ez nem csupán azért nagy szó, mert egy rangos, nemzetközi futamról beszélhetünk, hanem mert 23 éve rendeztek ilyet utoljára nálunk! A viadal helyszínéül a motoros körökben ismert és kedvelt Parádfürdő szolgált, ahol már kedden összegyűltek a szakág legjobbjai.

Péntek este egy nézőcsalogató szuperteszttel készültek a srácok, már ezt is háromezer fő követte a helyszínen

A rendezvény színvonalát jól mutatja, hogy többek között Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Finnországból, Lengyelországból, de még Amerikából, Ausztráliából és Ázsiából is érkeztek pilóták. A bajnokságban öt kategóriára oszlik a mezőny – a királykategóriában, vagyis a GP-ben küzdenek meg a sportág nagyágyúi, a GP2 a 250 köbcenti alatti gépekkel indulókat sorakoztatja fel, a Juniorban a 23 év alattiak versengenek, az Ifiben 125 köbcenti és 20 év a felső határ, továbbá külön mezőnyt alakítottak a hölgyek.

Az első nap legjobb pillanatai

A hétvége folyamán 90 versenyző állt rajthoz, hazánk fiai közül a GP-ben Németh Kornélnak, Holló Bencének és Jäger Norbertnek szurkolhattunk, akik az igen erős mezőny ellenére derekasan helytálltak - Németh az összesített 12. helyen ért célba. Az Alpok-Adria Enduro Bajnokságban rajtuk kívül több magyar pilóta is képviselte hazánkat.

Ez pedig már a második nap...

A nézőszám tekintetében is parádésan alakult a verseny, közel 13 ezren látogattak el a Mátrában fekvő településre a két nap alatt. Aki kijött, bizonyára nem csalódott, hiszen mindkét nap óriási csatákat hozott. A pálya jellegéből adódóan a legjobbak nem tudtak túl nagy időkülönbségre szert tenni egymáshoz mérten, így egészen szoros, fej-fej melletti küzdelmek zajlottak, öt-hat pilóta vívott az első helyért.

Hangulatos összefoglaló a hétvégéről. Érdekesség, egyben biztató jel, hogy a magyar futamról készült videók nézettsége már most közelít a korábbi összecsapásokéhoz, pedig csak pár napja került fel a világhálóra

A pályát még a sokat látott külföldi nagymenők is kimondottan nehéznek minősítették, ami ebben a szakágban nyilvánvalóan dicséretnek számít, így nagyon reméljük, hogy az elkövetkezendő években is lesz szerencsénk ilyen nívós versenyeket rendezni, legyen szó bármely motoros szakágról.

Enduro GP eredmények

1. nap

Christophe Nambotin (Franciaország)

Steve Holcombe (Nagy-Britannia)

Loic Larrieu (Franciaország)

2. nap

Christophe Nambotin (Franciaország)

Nathan Watson (Nagy-Britannia)

Loic Larrieu (Franciaország)

A további eredmények ide kattintva érhetők el.