· Képek: Energica · 2018. július 6. 55

Az Energica Ego Guinness-rekordja

Felvillanyozó élmény

Az olasz gyártó már számos alkalommal reflektorfénybe került kiváló sportmotorjai révén, most azonban minden eddigit túlszárnyalva világrekordot állított fel. Komoly túrát nyomtak le az Energicával.
Erejükkel, kiváló hatótávolságukkal és vonzó külsejükkel az Energica termékei magasan kiemelkednek az alternatív hajtású kétkerekűek közül. Hogy mennyire, azt most egy Guinness-rekordkísérlettel is bebizonyították, tudniillik két úriember elhatározta, hogy olyan nagy távolságot tesz meg az Energica Ego modellel, melyet még sosem teljesítettek elektromos motorkerékpárral egy nap alatt. Így aztán mindössze 24 óra leforgása alatt összesen 1260 kilométert gyűrtek le, bebizonyítva, hogy egy villanyos kétkerekűvel is lehet túrázni, s teljesítményükkel bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe.
{{articleGallery[18681].caption}}
- Ez egy óriási kaland volt, és nagyon jól éreztük magunkat! – összegezték a pilóták élményeiket. – A töltőállomások száma mindenhol egészen szépen gyarapodott az utóbbi időszakban, így a „tankolás” nem jelentett problémát. Nem úgy a fizetés, ami az erre kifejlesztett applikáción keresztül sokszor nehézkesen ment, ez gyakran feladta a leckét. Az 1260 kilométer alatt az Ego 126 kWh energiát használt fel, ami hozzávetőleg 12 liter benzinnek felelne meg. Egy személyautónak vagy egy hagyományos motorkerékpárnak legalább hatvan liter üzemanyagra lett volna szüksége, hogy ugyanezt a távolságot megtegyük vele. Ráadásul ezt az értéket tovább tudtuk volna csökkenteni, ha nem kerülünk forgalmi dugóba a német autópályán, de természetesen így is nagyon elégedettek vagyunk. Ezen felül pozitívum, hogy a motor hosszú távon is kényelmes – tették hozzá.