Bátaapáti település körzeti megbízottja nyolc Baranya megyei fiatal ellen tett feljelentést, akik hatósági jelzés és felelősségbiztosítás nélküli motorokkal közlekedtek az erdős területen. Akadt köztük egy 13 éves fiú is, aki szülei engedélye nélkül motorozott és korából fakadóan jogsija sem volt.

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy quadokkal és krosszmotorokkal az erdészeti törvény tiltása ellenére erdős területeken átszelve közlekednek, így mostanában fokozottan ellenőrzik a motorosokat. Az említett 13 éves fiú szülei tudta nélkül hozta el a hatszázas motort, érte az esti órákban családtagjai jöttek el a Bonyhádi Rendőrkapitányságra. Mind a nyolc motorossal szemben szabálysértési feljelentést tettünk.

– áll a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A zömében huszonéves fiatal mindegyike 125-ösnél nagyobb motoron ült, de egyiken sem volt rendszám

Mivel sokan nincsenek tisztában a terepezés törvényi hátterével, a zsaruk most is hozzátették, hogy

a magyar jogszabályok szerint hiába magánterület az erdő, ha az nincsen körbe kerítve és lezárva, akkor ott is a KRESZ előírásai érvényesek.

Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos, az ország további földútjain pedig ugyanúgy szükséges a rendszám, a biztosítás és a jogsi, mintha aszfaltozott úton motoroznál.