· 2019. augusztus 30. 3

Szénszálas remekmű a tengerentúlról

Nicsak, ki van itt?

A főnixmadár is csak ipari tanuló lehet a jó öreg Erik Buell mellett, aki tucatszor ment csődbe, majd indított új versenycsapatot vagy motorgyárat. Most egy különleges V2-essel házal.
Éppen tíz éve, 2009 őszén került padlóra az amerikai tervezőzseni cége, és nem sokkal később maga a tulajdonos, Erik állt a kamerák elé, hogy beszámoljon a csődről. Érzelemmel teli, megható videóban búcsúzott a gyártól és a márkától, s akkor úgy tűnt, a Buell örökre eltűnik a süllyesztőben. Meglepetésre 2014-ben újra felbukkant a márka, mégpedig egy vérbő 1190-es nakeddel, illetve sportmotorral, de ez sem hozott áttörést. Legutóbb idén márciusban hallhattunk a társaságról, mely akkor elektromos motorokkal próbált visszatérni - mindhiába.
{{articleGallery[22963].caption}}
Ezért is igazán meglepő, hogy európai idő szerint tegnap délután ismét ütős ajánlattal jelentkezett Erik. Friss fotóin egy futurisztikus megjelenésű, talpig szénszálas burkolatba csomagolt motor látható, mely a korábbi, 2014-es 1190RX-re épült. Ráadásul nem egyedi gépről van szó, vagyis jó pár darab sorakozhat a Buell-garázsban, legalább is erre utal, hogy önálló nevet kapott a modell (Buell 1190RX Carbon Fiber). Árat sajnos nem tüntettek fel, de már a korábbi alapkivitel is 4,7 millió forintot kóstált, szóval mélyen zsebbe kell nyúlni annak, aki szeretne lecsapni a 185 lovas és menetkészen is alig 190 kilós EBR-re.