Május 31. és június 3. között immáron 24. alkalommal rendezték meg osztrák szomszédaink a legendás hírű Erzbergrodeót. A verseny mellett egyúttal fesztiválként is funkcionáló, nagyszabású eseményre a jól megszokott módon összesereglett az enduroszakág színe-java, több mint 1500 elszánt pilóta sorakozott fel, hogy meghódítsa az Érchegyet. Miként az lenni szokott, sokan már az elején kipotyogtak - bár gyorsan hozzá kell tennünk, hogy ezen az elképesztően nehéz terepen bármeddig dicsőség eljutni -, ám a legjobb ötszáz, akik sikeresen elmotoroztak az utolsó etapig, vasárnap egy négyórás futamon küzdöttek meg a legjobbnak járó trófeáért.

Az Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble idei futamának legjobb pillanatai

Egy ilyen jellegű megmérettetésen talán nem helytálló a papírforma kifejezés, mert olyan sok tényező befolyásolja a küzdelem alakulását, hogy tényleg bármi előfordulhat. Ennek ellenére van pár versenyző, akikre joggal számíthatunk az élbolyban. Ilyen a legendás Graham Jarvis is, aki tavalyi második helyezése után most ismét diadalmaskodott. Pedig nem adták könnyen a győzelmet, hiszen mindössze 41 másodperces lemaradással loholt mögötte Jonny Walker, aki után három perccel már jött is Manuel Lettenbichler, vagyis ezúttal rendkívül szorosan csatában dőlt el a dobogós helyezések sorsa. Magyar vonatkozású sikernek is örülhetünk, hiszen a román színekben induló, magyarajkú Józsa Norbert Levente az előkelő tizenhatodik helyen futott be.

Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble 2018 eredmények:

1. Graham Jarvis (GBR) 04:35:59 2. Jonny Walker (GBR) 04:36:40 3. Manuel Lettenbichler (GER) 04:39:02 4. Wade Young (RSA) 04:51:44 5. Billy Bolt (GBR) 05:00:03 … 16. Józsa Norbert Levente (ROU) 05:54:02