A motorsportban gyakori, hogy egy-egy versenyhétvégét betétfutamokkal színesítenek, ám arra még nem volt példa, hogy két teljesen eltérő szakágat hozzanak egy fedél alá. Most azonban így történt, hiszen június 16-17-én a FIA ETRC Kamion-Európa-bajnokság keretein belül zajlott a European Street Freestyle Cup. Kifejezetten hosszú hétvégéről beszélhetünk, hiszen már pénteken megkezdődött a gépátvétel és a szabadedzés, melynek során a versenyzők megismerkedhettek a pályával. Ezen felül aznap egy különleges műsorral is készültek a stuntriderek, ugyanis négy ország közel négyszáz meghívott vendége számára tartottak egy igazán látványos bemutatót a Hungaroring célegyenesében.

european-street-freestyle-cup-hungaroring-2018-18650
Magyarország kiválósága, Herceg Balázs „Mókus” a tőle megszokott módon fantasztikusan szerepelt, elhozta az ezüstérmet, pedig ellenfelei nem könnyítették meg a dolgát
Szombaton aztán kezdetét vette a verseny, ahol a hazai és külföldi pilótákból álló mezőny résztvevői bemutatták a kötelező gyakorlatokat, valamint a legjobb trükköket, melyeket a „Best Trick” kategóriában értékeltek. A zsűrinek nehéz feladata volt, mivel az indulók mindegyike felkészülten vágott bele a mutatványokba, így hazánk kiválósága, Herceg Balázs „Mókus” is, aki óriási formában motorozott. Nemkülönben az Oroszországból érkezett Foma Kalinin, aki nemcsak a közönséget, hanem a szakmát is elkápráztatta tehetségével. A kiegyenlített versenynek köszönhetően vasárnapra komoly küzdelem bontakozott ki, olyannyira, hogy itt már minden apró hiba a dobogóba kerülhetett. Herceg Balázs – aki szombaton a tizedik helyre kvalifikálta magát – kimagasló teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően sikerült a pódium második fokára felküzdenie magát. Gratulálunk!

European Street Freestyle Cup - 2018 - Hungaroring - Eredmény:

1. Foma Kalinin - RU 2. Balázs Herczeg - HU 3. Lukasz Belz - PL