· 2019. szeptember 12. 131

Az ORFK szerint vétett a szabályok ellen a két járőr

Fegyelmi a kő-papír-ollózó rendőröknek?

Kár lenne tagadni, hogy embert próbáló munka a rendőröké, kiváltképp a motorosrendőröké. Talán éppen egy nehéz bevetés utáni levezetés része volt az a játék, amit néhány napja rögzített telefonjával egy autós. Most kiderült, a rendőri vezetés „kellő” szigorral csapott le a két egyenruhásra.
Senki sem tagadhatja, hogy az élet minden területén vannak visszaélések, melyek felderítésében bizony elvitathatatlan érdemei vannak a közösségi médiának és az online hírportáloknak, valamint a képet és hangot is profin rögzítő, mindenki számára elérhető elektronikus kütyüknek.

Abszurd: fegyelmi a kő-papír-ollózó motorosrendőröknek!

Más kérdés, hogy mire használják az eszközeiket az újságírók és az egyszerű állampolgárok. A múlt héten rögzített felvételen például két olyan motorosrendőr látható, akik éppen - csorogva a forgalommal, nem bevetés közben - kő-papír-ollóznak:
Nos, a HVG házmester üzemmódba kapcsolt, és nekiszegezte a kérdést az ORFK-nak, vajon szabályos-e így közlekedni? Véleményünk szerint sok mindenért lehet és kell fegyelmit indítani, de pont ilyenért nem. Nem így gondolták a Teve utcában, s - ahogy a hetilap online kiadásában olvasható - nem ússza meg a mutatványt a két járőr felelősségre vonás nélkül. Miként a rendőrség írja, a felvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó két motoros rendőr megszegte a közúti közlekedés szabályait, ezért velük szemben fegyelmi eljárás indul. Nos, kell ehhez bármit is hozzáfűzni? Szerintünk nem, ez önmagában elég abszurd.