· 2019. április 25. 177

Felfüggesztett büntetés halálos gázolásért?

Mit érdemel az a bűnös?

Szinte már nonszensz, hogy a napnál világosabb esetben sem merül fel a valóban súlyos, letöltendő szabadságvesztés kiszabása a vétkes sofőrre.
Lezárult a nyomozás, és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a 75 éves férfival szemben, aki úgy kanyarodott egy szabályosan közlekedő motoros elé, hogy nem vette észre – közölte a Kaposvári Járási Ügyészség. A sofőr még tavaly júliusban gázolt el egy motorost Fonyód és Balatonboglár között, amikor megállt telefonálni, majd visszafordult kocsijával Fonyód felé.
A baleset utáni helyszínelés felvételei
Kanyarodás közben nekiütközött a mögötte szabályosan, hozzávetőleg 90 km/órás sebességgel érkező motornak, s az autó bal első ajtajának csapódó motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal az ütközés után életét veszítette. Noha a vádemelés megtörtént, valószínűleg soha nem kell börtönbe vonulnia a baleset okozójának, ugyanis az ügyészség a lehető legenyhébb legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozat, a felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a 75 éves sofőrrel szemben.