· 2017. február 16. 10

Eladó Shifty 900-ra bukkantak

Egy príma Shiftyt valaki?

Igazi gyöngyszem bukkant fel a talján motorhirdetések között. A csupán néhány darabos mennyiségben készült, Ferrari-piros, 900-as Shifty az egyik legkülönlegesebb olasz kétkerekű.
1977-től öt éven át gyártották Olaszországban a Fiat 127 erőforrására épült gépet, a Shifty 900-at. A négyfokozatú váltóval felszerelt masina szokatlan arányai abból fakadnak, hogy az hajtómű rendkívül sok helyet foglal, ezért a sajátos tank valójában csak egy üres burkolat, mely a hengerfejet borítja, míg a benzin a nyereg alatti üregben lötyög.
{{articleGallery[12324].caption}}
Nem volt éppen tömegmodell, az öt év alatt mindössze hetven darabot készítettek belőle, melyből egy most felbukkant a hirdetésekben.
A Marzocchi villákon támaszkodó, Brembo fékrendszerrel és különös műszeregységgel megspékelt gép - a hatalmas erőforrás miatt - több mint 270 kilót nyomott, így aztán 53 lovas csúcsteljesítményével már akkoriban sem számított fürgének. Ez a kiváló állapotú példány Nápolyban található, és jelenleg - átszámítva - 2,5 millió forintért keresi új gazdáját, de még sokan licitálnak rá. Ha valaki bekapcsolódna az árverésbe, itt nevezhet be a páratlan Shiftyre.