· 2019. február 1. 9

FIM-lobbi az ötkarikás játékokon

Olimpiai sport lesz a motorozás?

Rendhagyó ötlettel állt elő az FIM - a motoros szervezet tagjai eltökélték, hogy a 2024-es párizsi olimpián már motorosok is indulhassanak a csillogó érmekért.
A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) tagjai - élükön Jacques Bolle alelnökkel - azon dolgoznak, hogy a 2024-es nyári olimpiai játékokon már Trial-E szakág képviselői is jelen lehessenek. Nem véletlen, hogy éppen Bolle állt a kezdeményezés mögé, hiszen ő nem csak FIM-alelnök, hanem a Francia Motorkerékpáros Szövetség első embere egyben.
{{articleGallery[20913].caption}}
Bolle már meg is kezdte a döntéshozók „puhítását”, nemrégiben találkozott például Jean-Pierre Mouginnel, aki az FIM tiszteletbeli alelnöke és a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke, illetve Thierry Michauddal (háromszoros triálvilágbajnok), hogy közösen győzzék meg a 2024-es olimpia szervezőbizottságát az ötlet helyességéről. A szervezet általában azt mérlegeli, hogy az új sportág mennyire ifjúságközpontú, férfiak és nők egyaránt űzik-e, minden kontinensen elérhető-e, illetve mennyire látványos. Nos, ezeknek - és főként az utóbbinak - minden bizonnyal megfelel az E-Trial, szóval csak a döntéshozók újítókedvén múlik, hogy lesznek-e motorosok a 2024-es ötkarikás játékokon. Akárhogy is, ha 2020-ban Japánban teret kaphat a hegymászás, a gördeszka és a szörfözés, akkor aligha lehet akadálya, hogy a motorosok is megmutassák magukat a párizsi rendezvényen.