Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a verseny sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tavalyi vb-futam után második alkalommal nyílik lehetőség az esemény megrendezésére a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A verseny igen színvonalasnak és kiélezettnek ígérkezik, hiszen az első három vb-futam szoros eredménnyel zárult: a tabellán az élmezőnyben 60, 59 és 58 ponttal állnak a versenyzők. A sorozat jövő szombaton Olaszországban zárul.

Flattrack-vb futamot rendez Debrecen

A most szombaton zajló, debreceni futamra harminc nevezés érkezett 12 országból. A spanyol, olasz, francia, lengyel, holland, német, cseh, olasz, osztrák és magyar versenyzők mellett Argentínából és Japánból is érkeztek motorosok, köztük egy osztrák és egy argentin hölgy is. A magyarokat a rendező jogán a szabadkártyával induló ifjú Adorján Zoltán salakmotoros, illetve Miklósi Tamás képviseli.

flat-track-vb-debrecenben

Adorján elmondta, mélyvíz lesz számára ez a verseny – idézte az MTI a versenyzőt –, hiszen ő a hagyományos salakmotorban versenyez, ám számít a közönség biztatására, s reméli, pontszerzőként végez majd. Pénteken a versenyzők számára kötelezően előírt edzést ingyen tekinthetik meg az érdeklődők, míg a szombaton 15 órakor kezdődő versenyre a 14 éven aluliak ingyen, a többiek pedig kedvező áron, 3000 forintos jeggyel mehetnek be a stadionba.