· 2018. október 30. 3

Hazai sikerek a Freestyle Európa-kupán

Világverő magyarok

Herczeg Balázs Mókus másodszor is dobogóra állhatott az FIM-E Street Freestyle Europe Cup Series zárófutamán Kölnben, ahol rajta kívül több hazai tehetség képviselte a magyar színeket.
Nagy érdeklődés mellett zajlott 2018. október 5-7. között a FIM-E Street Freestyle Europe Cup Series záró futama, melyet az Intermottal egy időben rendeztek Németországban. A csütörtök a felkészülés jegyében telt, pénteken pedig az ún. Exhibitor Show-n minden versenyző két percben mutatkozhatott be a kiállítóknak és a nagyközönségnek. Szombat reggel a versenyzői eligazítást, a pályabejárást és a szabályok ismertetését követően kezdődött a hivatalos verseny, ami szó szerint elkápráztatta a nézőket. Már az elődöntőkön kiderült, hogy rendkívül erős az idei mezőny, fantasztikus gyakorlatokat láthattunk az indulóktól, és ez csak fokozódott, mikor a pilóták bemutatták a Best tricket, vagyis az úgynevezett Legjobb trükköt.
{{articleGallery[19868].caption}}
A szombati eredmények jól mutatták, hogy nagy küzdelem várható vasárnap is, s hamar tudható volt, hogy csak annak lehet esélye a végső győzelemre, aki egyáltalán nem hibázik. Valóban igen szoros verseny alakult ki az utolsó napon, jobbnál jobb gyakorlatokat láthatott a közönség, végül kis különbséggel ugyan, de a lengyel Pawel Karbownik állhatott a dobogó legfelső fokára hazánk kiválósága, Herczeg Balázs Mókus előtt. Nem csak az ő sikerének örülhettünk, hiszen Végh Tamás nyolcadik, Podani Milán 11., Palatinus Attila pedig a 12. helyen végzett, ami ilyen tehetséges vetélytársak mellett abszolút elismerésre méltó eredmény. Egyúttal megszületett a 2018-as kupasorozat végeredménye is, amely szintén szoros volt, hiszen mindössze egy pont döntött a bajnoki címről, Mókus itt összesítettben szintén ezüstéremnek örülhetett.
{{articleGallery[19867].caption}}
- Örülünk, hogy sikeresen lezajlott a verseny és a 2018-as sorozat. Nagy kő esett le a szívünkről, hiszen minden kezdet nehéz, de a miénk még nehezebb volt. Sokan nem bíztak bennünk, és sokféle akadályt görgettek elénk, de mi mindegyiket átléptük. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki hitt bennünk és mellettünk állt. Külön szeretnék köszönetet mondani a FIM Europe-nak és a MAMS-nak a sok munkáért és a töretlen bizalomért, nélkülük ma nem állhatnánk itt ilyen büszkén. Sokat dolgoztunk azon, hogy a tőlünk telhető legjobbat adjuk a hivatalos versenyzőknek és még többet dolgozunk azon, hogy ez a jövőben is így legyen. A legutóbbi, kölni versenyről annyit, hogy életem egyik legfontosabb eseménye volt. Külön szeretném megköszönni a pilótáknak, hogy eljöttek és itt voltak velünk egész évben. Szeretnék ezúton is gratulálni mindenkinek helyezéstől függetlenül, úgy gondolom, hogy a legnagyobb eredmény az, amit a pályán a sport jövője érdekében tettek. A legfontosabb talán az, hogy ők is hisznek abban, hogy ez a szakág felnőhet a legnagyobb sportok közé - értékelte Ujhelyi Imre, az ESFC sorozat promótere a versenyt és az évet.

FIM-E Street Freestyle Europe Cup Series, kölni forduló - Eredmény

1. Pawel Karbownik (PL)
2. Herczeg Balázs (H)
3. Foma Kalinin (RU)
4. Paulius Labanauskas (LT)
5. Denis Rybalko (RU)
6. Danila Zhelanov (RU)
7. Lukasz Belz (PL)
8. Végh Tamás (H)
9. Andrei Rakshin (RU)
10. Dennis Jansen (D)
11. Podani Milán (H)
12. Palatinus Attila (H)

FIM-E Street Freestyle Europe Cup Series - Végeredmény:

1. Foma Kalinin (RU)
2. Herczeg Balázs (H)
3. Lukasz Belz (PL)