Első ránézésre ez is csak egy hagyományos lánc, hiszen a csapok, láncszemek, sőt még az X-gyűrűk is a megszokott formában lettek beépítve. Mi több, a Regina felirat is arra utal, hogy külső beszállító, az 1919-ben alapított olasz cég segédkezett a fejlesztésben. A különbség azonban, hogy a korábbi X-gyűrűs láncokkal szemben ezt soha nem kell kenni, ápolni, amit két fontos fejlesztéssel értek el a német és olasz mérnökök.

Karbantartásmentes lánc a BMW-től

Ipari gyémántbevonat óvja a csapokat, amitől egyszerre lesz kopásálló és kisebb gördülési ellenállású, ám ez önmagában még kevés lenne ahhoz, hogy ne kelljen ápolni, hiszen a kenést ettől függetlenül biztosítani kell.
gondozasmentes-lanc-az-m-performance-tol-26571
Kezdetben csak 525-ös méretben elérhető az új lánc
Azonban az X-gyűrűk ezúttal nem zsírt vagy más hagyományos kenőanyagot zárnak be a görgőkhöz, hanem az utángyártott láncápolószettekből ismert grafitot, ami nem jut ki a tömítésen keresztül, s a szakemberek ígérete szerint a kosz sem jut be oda.
gondozasmentes-lanc-az-m-performance-tol-26572
Extra kemény gyémántbevonat és grafit biztosítja, hogy soha ne kelljen láncspray-vel vesződni
Egyelőre csak 525-ös méretben elérhető a gondozásmentes M Endurance lánc, amely gyárilag vagy szervizeléskor kérhető a BMW S 1000 RR és S 1000 XR modellhez, de később más méretekben is piacra kerülhet.