· 2019. október 3. 10

Guy Martin újabb rekordja

Meg sem állunk ötszázig

A vakmerő motoros nevéhez több különleges rekord fűződik, emellett versenyzőnek sem utolsó – aki valaha figyelte a szigetország futamait, biztosan nem felejtette el a brahis motorost, aki már tucatszor volt dobogós a TT-n.
A legutóbbi kísérletét szeptember elején hajtotta végre Nagy-Britanniában, a gyorsulási versenyeket rendező Straightliners csapat aszfaltcsíkján, ahol hitelesítették a 270 mérföld/órás sebességet, ami új brit rekordnak számít.

Guy Martin új rekordja

Martin többféle motort használt már a különböző versenyeken és gyorsulási futamokon, Hondával és BMW-vel is aratott sikereket korábban.
{{articleGallery[23341].caption}}
A Suzukijával is számos kísérleten van túl, ám most egy igazán ütős változatot készíttetett Jarrod „Jack” Frost tuningmágussal karültve. Nemcsak a sornégyes erőforrás kapott alapos átalakítást és turbót, hogy kihozzanak belőle 830 (!) lóerőt, hanem módfelett látványos - és persze hatékony - burkolatot is faragtak a japán gépre.
{{articleGallery[23340].caption}}
A rekord felállítását követően Guy nagyon lelkesen nyilatkozott, és úgy érzi, könnyűszerrel összejöhet egy következő rekord, a 300 mérföld/órás álomhatár elérése. Ehhez azonban még reszelnek egy keveset a Suzukin, és persze mentálisan is fel kell készülnie az újabb csúcstámadásra.