Kevés szívmelengetőbb pillanat van annál, mint amikor egy nélkülöző kisgyermeknek örömöt tudunk okozni egy apró ajándékkal.

Motorosok viszik a felajánlásokat Ózdra

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány régóta igyekszik segítséget nyújtani hátrányos helyzetűeknek. Gyereknap alkalmával a legkisebbek arcára szeretnének mosolyt csalni néhány ajándékkal. Bár azt gondolhatjuk, hogy egy sportcipő, görkorcsolya, fülhallgató, iskolatáska nem különlegesség, sokaknak mégis elérhetetlen. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Ózd Magyarország egyik legsúlyosabb társadalmi és gazdasági problémákkal küzdő térségének centruma, ahol a nehéz anyagi helyzet a gyermekeknek is kilátástalanságot jelent. Éppen ezért az Alapítvány az idén 11 éves Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok keretén belül hatvan, nehéz sorsú ózdi gyermek kívánságát teljesíti. Az óvodás és általános iskolás lurkók előre elárulták, hogy mire vágynak legjobban, a Szeretetszolgálat pedig egy gyűjtés keretében be is szerezte valamennyi apróság álmai játékát, sporteszközét.
gyermeknapi-adomany-22058
A szombat reggeli gyülekező a Hősök terén. A nem mindennapi túrát a Harley-Davisdon hazai forgalmazója is támogatta
Az ajándékot ráadásul nem mindennapi módon kézbesítik, hiszen ma reggel, azaz május 25-én egy Budapestről induló motoros konvoj viszi a csomagokat Ózdra. A programról itt találhatóak további információk.