· 2020. május 19. 5

Egyre közelebb a motorsportszezon?

Vizsga után, verseny előtt

Versenyek híján sem unatkozik a H-Moto ifjú bajnoka, Kovács Bálint. Érettségi, felvételi tölti ki a napjait, és persze a motorozás – alternatív edzésekkel készül a közelgő szezonra.
Legutóbbi cikkünkben elmeséltük, hogy mi a helyzet a H-Moto Team két sztárjával, Kovács Bálinttal és Kakuszi Ádámmal. A srácok gőzerővel próbálják, illetve próbálták tartani magukat a vírus okozta nehézségekkel szemben, emellett pedig a suliban is helytálltak.
{{articleGallery[25517].caption}}
Azok, akik aktívan követik a H-Moto Team történéseit, Facebook-oldalukon nosztalgiázhatnak egy kicsit, hiszen képekben, videókban felelevenítették Ádi pályafutásának egyik mérföldkövét, mely nem más, mint a 2016-os MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnoksága. Itt Ádám az SSP300-as kategória harmadik helyezettjeként léphetett dobogóra, ezzel ő lett a kategória legjobb magyar versenyzője.

Érettségi, felvételi és felkészülés a vb-re

Mialatt mi nosztalgiáztunk, addig Ádám vasárnap (május 10.) már újra a 300-as Kawasaki nyergében edzhetett, ugyanis a vidéki szabálymódosításoknak köszönhetően kinyithattak a nagyobb hazai pályák is. Felüdülés lehetett számára az az idő, amit a Pannonia Ring kapuin belül tölthetett, visszatérve megszokott életéhez a korábbi vírushelyzet után.
{{articleGallery[25518].caption}}
Mindeközben Bálint számára negyedikén elkezdődött az érettségi, és sikeresen vette az első akadályokat. Innentől már „csak” a júniusi emelt szintű testnevelés érettségi van hátra, hogy utána a Testnevelési Egyetemen folytassa tanulmányait. Persze ez csak a történet egyik fele, ugyanis gőzerővel folyik az EWC szervezése, ahol Bálint – a tervek szerint – mindegyik idei futamon pályára lép majd, azaz a nehéz helyzet dacára idén is lehet világbajnoki pilótánk a motoros sorozatokban. Egyelőre tehát az iskolapadot nyomják a srácok, közben pedig aszfalton és terepen edzenek a hamarosan induló, 2020-as motorsportszezonra – reméljük, mielőbb versenyen is láthatjuk őket, legyen szó hazai futamokról vagy nemzetközi összecsapásokról.
{{articleGallery[25521].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapját és Facebook-oldalát is.