A kialakult egészségügyi helyzetben sem pihennek a H-Moto Team gyorsasági motorosai. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint fizikai és mentális felkészülésének nagy részét már maga mögött tudja, és készül a februári, Spanyolországban rendezendő tesztekre. Kakuszi Ádám itthon folytatja a januárban elkezdett felkészülését.

Kovács Bálint Spanyolországban készül a szezonra

Noha jelenleg semmi sem biztos a nemzetközi sportéletben, és azon belül a gyorsasági motorsportban sem, a H-Moto Team két pilótája kőkeményen készül a 2021-es esztendő feladataira. Kovács Bálint a tervek szerint a Spanyol Superbike Bajnokságban indul a cseh New2Project Yamaha R1-es versenygépével, de továbbra is folynak tárgyalások arról, részt vesz az Endurance-világbajnokságon, melyen 2019-ben mutatkozott be. Egész januárban fizikális és mentális felkészülésen vett részt, míg februárban végre jöhetnek a nagypályás motoros edzések.
h-moto-kovacs-balint-palyaedzes-2021-28854
„Nem egyszerű a helyzet a vírus miatt, de természetesen a felkészülés minden elemét végigcsináltam, amit januárra terveztünk. Ennek alapját a Fit4Race-es edzések adják, ám a mentális felkészüléshez beiktattuk a Yogasecrets óráit is heti egy alkalommal. Ez a tréning a pszichikai állapotom javítása mellett olyan izmokat is megerősít, amelyek fontosak lehetnek motorozásnál. Emellett folyamatosan pitbike-kal edzek Kiskőrösön. A cseh csapatommal krosszozni is voltam, azaz az állóképességemmel idén sem lehet probléma.
h-moto-kovacs-balint-palyaedzes-2021-28852
Nagyon várom már a februárt, hiszen végre elkezdődnek majd a nagypályás tesztek a New2Project Yamahájával. A tervek szerint azokon a spanyol pályákon edzenék, ahol ebben a szezonban a Spanyol Superbike Bajnokság futamait rendezik majd” – fogalmazott Kovács Bálint. Fiatal csapattársa, Kakuszi Ádám itthon folytatja majd a felkészülést: a 18 éves motoros számára a fizikai erőnlét nagyon fontos lesz, hiszen kategóriát váltva idén már a 600-sok között indulhat.
h-moto-kovacs-balint-palyaedzes-2021-28850
„Januárban folyamatosan pitbike edzéseim voltak hétvégente, illetve az iskolai kötelezettségeim mellett itthon végeztem el az előírt erőnléti edzéseket. Idén én nem tartok Bálinttal Spanyolországba, hanem februárban is az eddig elvégzett edzéstervet csinálom végig. A szezonnal kapcsolatban csak a kategóriaváltásom mondható biztosnak, ám arról még folynak a tárgyalások, hogy itthon vagy valamelyik külföldi bajnokságban mutatkozom be a hatszázasok között” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
h-moto-kovacs-balint-palyaedzes-2021-28853
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.