· 2020. július 22. 20

Tucatnyi terv érkezett a GP-pályázatra

Záporoznak az ötletek

Néhány nappal ezelőtt arra buzdítottuk a SportMotor olvasóit, hogy tervezzék meg az új MotoGP-pálya nyomvonalát és adjanak nevet a létesítménynek. Nem volt hiány jelentkezőkből és érdekes ötletekből sem...
A felhívás előzménye, hogy a hajdúnánási komplexum sajtótájékoztatóján csak egy előzetes rajzot láthattunk a pályáról, mely kapcsán hangsúlyozták: ez nem a végleges nyomvonal, csupán irányadó rajz arról, hogy milyen tempójú és karakterű lesz a kör.

Tucatnyi terv érkezett a GP-pályázatra

Már az első napokban egy egész csokorra való rajz, illetve profi terv érkezett szerkesztőségünkbe, amit ezúton is köszönünk az „elkövetőknek”! Nem titok, hogy voltak közötte szívet melengető gyerekrajzok és mérnöki pontosságú, a kanyarok ívét, valamint elhelyezését is alaposan megindokló tervek, és némi meglepetésre utóbbiak voltak túlsúlyban.
{{articleGallery[26087].caption}}
Miként jeleztük, a befutott terveket eljuttatjuk az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, hogy ezzel segítsük a hazai GP-pálya megépítését. Mi több, egyelőre nem tudni, hogy hívják majd hajdúnánási komplexumot, ezért arra kértük a rajzolókat, hogy adjanak nevet is pályájuknak. Nos, viszonylag sok egyforma „megfejtés” érkezett, de akadtak igazán ötletes, eredeti nevek is – ezeket hamarosan nyilvánosságra hozzuk a beküldött tervekkel együtt.
Ha valaki kedvet érez, hogy versenybe szálljon a többiekkel, mielőbb küldje el tervrajzát és névötletét a hajdunanas@sportmotor.hu címre, mi pedig gondoskodunk róla, hogy ne csak olvasóink, hanem az ITM szakemberei is ihletet meríthessenek az ötletekből. Köszönjük!