· 2019. október 19. 2

Hazai szakemberekkel fogott össze a MAMI

Motoros tudásközpont Budapesten

A bejelentést hosszú előkészítés előzte meg, tekintettel arra, hogy egy sor szervezettel zajlottak egyeztetések, és a tananyag összeállításkor is igyekeztek a lehető legkörültekintőbben eljárni.
Évek óta a motorszerelő-képzés hazai fellegvára a MAMI, így tulajdonképpen várható volt, hogy a nagy tapasztalattal büszkélkedő szervezet előrukkol egy olyan programmal, melynek középpontjában a profi motorversenyzés áll.

Hazai szakemberekkel fogott össze a MAMI

A Lévay Károly és Máthé István vezetésével működő szakmai stáb továbbgondolta a motorkerékpár-szerelők oktatási programját, és így jött létre az első magyar versenymérnök-képzés, más néven a HRE Hungarian Racing Engineering Team. Nem egyedül vágtak bele a munkába, tudniillik bevonták a projektbe a győri Széchenyi István Egyetem Audi karját is, nem mellesleg olyan jól ismert személyek támogatását is elnyerték, mint Talmácsi Gábor.
{{articleGallery[23573].caption}}
A szakmai stábot erősíti Dr. Hanula Barna is, akinek szaktudása és elhivatottsága teremtette meg Magyarország első versenymérnök-képzését. A terv egyébként már régóta érlelődött a MAMI alapítóinak fejében, ugyanis Magyarország földrajzi elhelyezkedés ideális egy európai tudásközpont létrehozásához.
A hivatalos bejelentés az Autodiga kiállításon
A MAMI-ban tanuló diákok hosszú évek óta fontos résztvevői a hazai motorversenyeknek, kiváltképp a MAMI Kupa futamain bizonyíthatják tudásukat. A MAMI, mint versenyistálló is jeleskedik a hazai tehetségek patronálásában, jelenleg Laczkó Mátéra a legbüszkébbek, aki 2019-ben a Stock1000 EC (Alpok Adria road racing) sorozatban vitézkedett, ráadásul minden futamon a februárban indított (első) mérnökképzés hallgatói tartották versenykész állapotban a fiatal tehetség gépét.
{{articleGallery[23572].caption}}
Máté az előkelő ötödik helyen végzett a sorozatban, ezenkívül megszerezte a cseh bajnokság összetett második helyét is, és megannyi dobogós hellyel bizonyította a technika ütőképességét, illetve saját tehetségét.