Bizonyára minden oldtimeres szomorúan vette tudomásul tavaly, hogy elmaradt a szezon egyik legjobb hangulatú autós és motoros átlagtartó hegyi felfutója.

Izzítsátok veterán gépeiteket!

Azért hiúsult meg a program, mert a két érintett településen, Kisnémediben és Püspökszilágyon közműfelújítási munkák zajlottak, emiatt a szervezők kénytelenek voltak lemondani a futamról. Szerencsére idén nem áll semmi az FMBK színes fesztiváljának útjába, így augusztus 18-án és 19-én elrajtol a jubileumi, X. Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és a XXV. Jubileumi FMBK GULF Futam.

Mit jelent az átlagtartás? A hazai hegyifelfutó-sorozat menetpróbáin nem a gyorsaság számít, hanem a minél pontosabb időtartás - az lesz a győztes, akinél a legkisebb különbséget mérik a két felfutás ideje között. Fontos, hogy a szabályok szerint az átlagsebesség nem haladhatja meg az 50 km/órát, a felelőtlenül száguldozókat pedig kizárják.

A szervezők szombaton 10 órakor kezdik a gépátvételt, s már ezen a napon is lesz éles verseny. Vasárnap pedig - az edzések és futamok után - 15 órától rendezik az ünnepélyes díjkiosztót.
hegyi-felfuto-kisnemediben-22785
Minden évben rengeteg különlegesség felbukkan, egykori pályagépek és túraversenyeken használt, csemegének számító típusok is nekivágnak a pályának
A rendezvény egyébként a hatállomásos Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság ötödik fordulója lesz, a programról további információkat az FMBK honlapján találhattok.