· 2018. január 8. 22

Laller feladta a Dakart

Az egyiknek sikerül...

A Dakar első napjának laza bevezetője után a szervezők egyből mély vízbe dobták a motorosokat, ami alaposan megtizedelte a mezőnyt.
A Piscóból rajtoló és egy hurkot leírva ugyanoda visszatérő speciálszakasz nem kímélte a versenyzőket és a technikát sem. Sokaknak meggyűlt a baja a dűnékkel, több baleset történt, tucatnyi motoros esett ki, közöttük Horváth Lajos is, aki műszaki problémák miatt nem ért célba.
Nem volt eseménytelen a Dakar második napja...
- Már az első napon is melegedett a motorom, de akkor még nem hátráltatott különösebben a dolog. Nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, de a második szakaszon harminc kilométer után újra elkezdett felforrni a KTM. A mély homokban szenvedtem az erőtlen géppel, majd mikor megálltam kicsit pihenni, észrevettem, hogy szétcsúszott a ventilátor elektromos csatlakozója. Miután visszadugtam, már működött, de ezután sem sikerült visszahűteni. Az első ellenőrzőponton túl volt egy 4,5 kilométeres dűne, amin elindultam felfelé, de újból elkezdett forrni a gép. Többször megálltam, próbáltam hűteni és ismét nekiveselkedni, de egyszerűen nem ment, teljesen elfogyott az erő a motorból. Sajnos így nem tudtam folytatni a versenyt és idő előtt ki kellett állnom. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, köszönöm mindenkinek a biztatást és a tengernyi szeretetet - mesélte csalódottan Laller.
A tavalyi Dakar legemlékezetesebb pillanatai
Ezalatt a többi magyar motoros már a harmadik nap kihívásaival küzd, közülük Dési János a 88. helyről vágott neki a mai, San Juan de Marconába tartó etapnak, Saghmeister Gábor 118. helyen zárt vasárnap, míg Gyenes Emanuel az előkelő 37. várta a folytatást. A motorosok mezőnyét ma Barreda Bort (Honda) vezeti Van Beveren előtt, míg az összetettben Sunderland (KTM) áll az élen.