· Képek: cuskater, Abdul · 2019. március 13. 20

Húzós bírságok a horvát utakon

Ugrik a jogsi?

Eddig sem voltak szégyenlősek a horvát zsaruk, ha büntetésről volt szó, de idén még jobban bekeményítenek. Elég egy óvatlan mozdulat, és a motorod csak tréleren jöhet haza.
Érdemes figyelni az ideiglenes vagy állandó sebességkorlátozásokat a horvátországi túrákon, ugyanis lakott területen legalább 21 km/órás sebességtúllépésért a hazainál sokkal húzósabb, 135 eurós csekket kapnak az autósok, motorosok, 41 km/órától pedig már 270 eurót kell leszurkolniuk. Ha legalább ötvennel gyorsabban mennek a megengedettnél, akkor már nem mérlegelik a zsaruk, hogy városon belül vagy kívül történt-e a kihágás, vagyis rögtön ugrik a jogsi.
{{articleGallery[21346].caption}}
A tilos jelzésen áthajtás szintén azonnal jogsielvételhez vezethet, no meg a szokásos, 260 eurós bírsághoz, míg a záróvonal átlépését elvileg 90, a gyakorlatban inkább hatvan és kilencven euró közötti összegű csekkel díjazzák. Ráadásul viszonylag könnyen kiszűrik a szabályszegőket, ugyanis csak automatikus kamerából vagy 130 darab működik a tengerparti államban, szóval aki sokat jár arra, annak érdemes elmenteni a drága fotókat készítő eszközök pontos koordinátáit.