· 2018. február 9. 9

Szezonnyitó sajtótájékoztató Mogyoródon

A Hungaroring és a MotoGP

Az elmúlt esztendőben a Hungaroring volt a legtöbbet használt európai versenypálya - hangsúlyozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a szezonnyitó sajtótájékoztatón, ahol a MotoGP is szóba került.
- Időarányosan negyven százalékkal (!) szárnyaltuk túl a jegyeladásokat a júliusi Formula-1-es futamra, s már most bizonyos, hogy a nagy érdeklődés miatt jelentősen, 2500 fővel kell bővíteni a lelátót - mondta el Gyulay Zsolt.
{{articleGallery[17295].caption}}
- Nem lesz hiány programokban idén sem - folytatta -, május elsején az elmúlt évekhez hasonlóan Formula-1-es versenyzők részvételével látványos belvárosi show keretében rendezik meg a Nagy Futamot. Június elején a német túraautó-bajnokság (DTM), majd a hónap közepén a kamion Európa-bajnokság futamaira kerül sor Mogyoródon, mielőtt július végén a Forma-1 versenyzői Magyarországra érkeznek.
A hazai pilótákat felvonultató túraautó-bajnokság (WTCR) magyarországi viadala április 29-én lesz. - Ez utóbbinak külön érdekessége - tette hozzá Michelisz Norbert -, hogy elképzelhető, hogy a mogyoródi futamon saját csapatom, az M1RA pilótái ellen kell küzdenem.